3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Okul açılışında tartışma

Bolu'nun Mudurnu İlçesinde, TOKİ konutlarının olduğu bölgede yeni eğitime geçen Nilüfer Hatun Anaokulu açılışına katılan Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer ile Mudurnu eski Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Eskioğlu arasında tartışma yaşandı.


Mudurnu Eski Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Eskioğlu, ilçedeki eğitim sorunlarıyla ilgili
İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer'e şikayetlerini belirtti. Mudurnu'da öğretmen eksiği olduğunu ve Bolu'dan neden öğretmen atanmadığını soran Eskioğlu'na, Sezer sert çıktı. Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, kendilerinin nerelerde açık olduğunu bildiklerini belirterek şöyle konuştu: "Bakanlık'tan Bolu'ya 45 öğretmen atandı. Bunlardan dokuz tanesi Mudurnu'ya gönderildi.

Siz camianın içinden birisiniz. Türkiye'de 140 veya 150 bin civarında öğretmen alındığı takdirde bu norma göre boşluklar doldurulabilecek. Bu öğretmenler alınmadığı sürece siz bana sorarsınız. Başkası da sorar. Hal böyle olunca biz
il merkezinde olan öğretmene 'Mudurnu'da açık var, hadi seni oraya gönderiyorum' tarzında bir şey söyleyemiyoruz."


İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer'in konuşmasından sonra tekrar söze giren Eskioğlu da şöyle karşılık verdi: "Müdürüm ben hepsini biliyorum. 29 yıl bu teşkilatta görev yaptım. Fakat Mudurnu'nun kaderimidir nedir anlayamadım. Mudurnu'da dört tane branş var. Neden öğretmen açığımız var."


Ortamın gerildiğini fark eden Sezer de, bugün güzel bir günde olduklarını belirterek şunları söyledi: "Bu konuları ayrı bir gün konuşuruz. Ben Milli Eğitim Müdürüysem söylüyorum. Biz Bolu'nun öğretmen açığını başta Kaymakamlar ve Milli Eğitim Müdürlerimizle birlikte konuşup genç ve ücretli olarak eğitimcilerle dolduruyoruz.

Sen ne kadar konuşursan konuş, ben ne kadar konuşursam konuşayım konuşarak bu iş çözülmez. Çözülmeyeceğini seninde bilmen lazım. Kardeşim Bolu'nun belli branşlarda ataması yapılır. Ozaman sende susarsın bende susarım. Bolu'da zorunlu olarak atanması gereken 300-350 tane öğretmen var ama 45 tane atanınca ne oluyor, yine ihtiyaç kapanmıyor"

İha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 20:53:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?