3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Okullara kamera takılacak

BOLU'DAKİ OKULLARA GÜVENLİK KAMERASI TAKILACAK

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, bakanlığın talimatıyla tüm okullara güvenlik kamerası takılacağını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, müdür yardımcılarıyla birlikte İzzet Baysal Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde basın toplantısı düzenledi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen talimat doğrultusunda okullara güvenlik kameraları kurulması için çalışma başlattıklarını söyleyen Sezer kent merkezindeki 35 okulda güvenlik kamerası bulunduğunu kaydetti. Sezer, "Diğer okullara da kamera kurulması için çalışma başlattık. İlk önce Bolu merkezde güvenlik kamerası olmayan okullara sonra ilçelere kurulması planlanıyor. Bundan sonra bütün okullarda mobesa kamera sistemi olacak" dedi.

Sezer, KPSS sınavı iptal edilmesiyle Bolu'ya 185 öğretmen atamasının durduğunu söyledi. Sezer, ataması yapılacak öğretmenlerin 5'inin Bolu merkeze, diğerlerini ise ilçelerde görevlendirmeyi planladıklarını belirterek, "Öğretmenleri haftada 30 saat derse girmeye ikna ederek açığı kapattık. Böylelikle geçen seneye göre daha iyi konuma geldik. Ayrıca, 200 ücretli öğretmen alımı yaptık" diye konuştu.

Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 8'inci sınıflarda 15'nci sıradan 9'uncu sıraya yükseldiklerini söyleyen Sezer, "Bolu'nun yeri 3 ile 5 arasında olmalıdır. Hep beraber gayret gösterdiğimizde sıralamamız yükselecek. Ayrıca ÖSYM ayrı ayrı değerlendiriyor. Bolu'da sınava giren öğrencilerin yüzde 61'i meslek liseli, geri kalanı genel lise. ÖSYM öğrenci sayısını topluyor ve alınan puana bölüyor. Böylelikle başarı sırası ortaya çıkıyor. Böyle olmamalı. Böyle olmayınca ortaya çıkan başarı tablosuyla insanların moralleri bozuluyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2010 Cuma 14:26:00
Güncelleme :24 Eylül 2010 Cuma 18:08:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?