6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Organlarıyla hayat verdi

Bolu'da, solunum yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 73 yaşındaki Orhan Şanlı'nın böbrekleri ve karaciğeri yakınları tarafından bağışlandı. 3 organ, İstanbul'daki hastalara nakledilecek.

Solunum yetmezliği hastalığı nedeniyle 1 haftadır Köroğlu Devlet Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Orhan Şanlı'nın, dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların önerisiyle Şanlı'nın yakınları organ bağışını kabul ederken, Sağlık Bakanlığı'na bilgi verildi. Köroğlu Devlet Hastanesi'nin ameliyathanesi hazır halde tutulurken, bu sabah İstanbul'dan gelen 5 kişilik ekip, organ nakli için ameliyata girdi. Yaklaşık 2 saat süren operasyon sonunda Orhan Şanlı'nın böbrekleri ve karaciğeri alındı. Özel organ çantalarına konan böbrekleri ve karaciğeri, İstanbul'da hastalara nakledilmek üzere götürüldü.

Orhan Şanlı'nın organlarıyla başka hastaların hayatlarına devam etme şansı olduğunu söyleyen Köroğlu Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi doktoru Nurhayat Topaloğlu, "Hastamız, 1 hafta önce solunum yetmezliği ile yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Kendisini tüm müdahalelere rağmen kaybettik. Tabi ki çok üzgünüz. Ancak hastamızın başka kişilere hayat verecek olması bizim için önemli. Böbrekleri ve karaciğeri alındıktan sonra İstanbul'a götürüldü. Organ bağışı çok kutsal bir görev" dedi.

..
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2012 Çarşamba 13:17:47
Güncelleme :26 Aralık 2012 Çarşamba 13:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?