19
Mayıs
2024
Pazar
BOLU

Orman yangınlarına karşı anız uyarısı!

BOLU Orman Bölge Müdür Yardımcısı Cemalettin Öztürk, bu günlerde ormanlar için en büyük tehlikenin anız yangınları olduğunu belirterek, vatandaşları, ormana bitişik halde bulunan tarlalarda anız yakmamaları konusunda uyardı.


Bolu Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait sahalarda 2007 yılında çıkan 16 orman yangınında toplam 6.5 hektarlık alanın kül olduğunu belirten Öztürk, “İdaremize 27 bin YTL zarar açan bu yangınların 5'i yıldırım düşmesi sonucu çıkarken, 6'sına anız yangını neden oldu. 5 yangının çıkış nedeni ise henüz belirlenemedi. Özellikle bu dönemlerde ormanlarımız için en büyük tehlike anız yangınları. Vatandaşlarımızdan, ormana bitişik halde bulunan tarlalarda anız yakmamalarını istiyoruz. Çünkü ormana yakın tarlalarda yakılan anızlardan sıçrayan kıvılcımlar, ormandaki kuru otları, kuru ağaçları tutuşturup yangına neden oluyor. Önemli olan yangını söndürmeden önce, yangının çıkış nedenlerinin ortadan kaldırılmasıdır. Biz de bunun için vatandaşlarımızı uyarıyoruz” diye konuştu.

Öztürk, insan kaynaklı çıkan 6 orman yangını için yürütülen soruşturmanın tamamlandığını, 6 kişinin anız yakarak yangına sebebiyet vermek suçlarından yargılamalarının devam ettiğini söyledi.

DHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 12:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?