3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Ormancılar, arasözle eğitim yaptı

Orman Bölge Müdürlüğü'nde yangınla mücadele hizmetlerinde kullanılan arasözlerin orman yangınlarında daha etkin kullanımı amacıyla, Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı tüm işletme müdürlüklerindeki 19 arasöz operatörünün katıldığı uygulamalı eğitim, Aladağ ilçesinde yapıldı.


Bölge Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü'nce organize edilen ve Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü Değirmenözü mevkiinde iki gün süren eğitim, Orman Genel Müdürlüğü'nce daha önce eğitimleri yapılan uzman arasöz operatörleri ve bölge müdürlüğü teknik elemanları tarafından iki aşamalı olarak verildi.


3,5 ton su kapasiteli Renault arasöz, 4,5 ton su kapasiteli BMC arasöz ve 12 ton su kapasiteli Mercedes su tankı ile yapılan uygulamalı eğitimin birinci bölümünde, arasözlerin her türlü arazi koşulunda etkin olarak kullanılması amacıyla ileri sürüş teknikleri öğretildi.

Eğitimin ikinci aşamasında ise, ormandaki mevcut su kaynaklarından su alma, arasözden arasöze su aktarma, su tankından arasözlere su aktarma, 1,5 inç ve 2,5 inçlik hortumlarla yangına müdahale şekilleri, köpük kullanımı ve arasözün diğer aparatlarının etkin kullanımı uygulamalı olarak katılımcılara gösterildi ve uygulamaları sağlandı. Yangın sezonu öncesi her yıl yapılan bu tür eğitimlerle olası orman yangınlarına en hızlı ve etkili şekilde müdahale edilmesi amaçlanıyor.

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 19:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?