3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Otel, İl Özel İdare'ye takıldı

BOLU'DA 5 YILDIZLI OTEL ÇALIŞMALARI DURDU

Bolu'da Karacasu Beldesi'ne yapılacak olan 5 yıldızlı otel inşaatının istenen tarihte tamamlanamaması üzerine İl Özel İdaresi tarafından tek taraflı fesh edilmesi Astay Firmasınin tepkisine neden oldu.

Karacasu'ya 5 yıldızlı otel yapacak olan Astay Gayrimenkul A.Ş.'nin sözleşmesi, İl Özel İdaresi tarafından proje zamanında teslim edilmediği gerekçesiyle tek taraflı olarak fes edildi. Astay A.Ş. Genel Müdürü Atilla Öztürk, sözleşmenin fes edilmesiyle kaybeden tarafın Bolu olduğuna dikkat çekerek üzgün ve kırgın olduklarını söyledi. Astay Gayrimenkul A.Ş.'nin 49 yıllığına işletme hakkını kazandığı Karacasu'daki 50 milyon dolarlık 5 yıldızlı jeotermal tesisleri ihalesi, projesi zamanında teslim edilmediği gerekçesiyle iptal edilince, şirket kararı yargıya taşıdı. Astay Gayrimenkul İnşaat Yatırım ve Turizm A.Ş Genel Müdürü Atilla Öztürk, düzenlediği basın toplantısında, Karacasu beldesine 5 yıldızlı termal otel ve kür merkezi yapılması için 1 Aralık 2008 tarihinde ihaleye çıkıldığını hatırlatarak, "İhaleyi kazandık. İhaleye göre projenin 6 ay içerisinde tamamlanması gerekiyordu. Biz 6 ay daha ek süre talep ettik. 1 Aralık 2009'da da projeyi takdim ettik. Proje zamanında teslim edilmediği gerekçesiyle sözleşme iptal edildi" dedi.

Projenin iptal edilmesi nedeniyle Bolu'nun çok şey kaybettiğine vurgu yapan Öztürk, "Kim kazandı merak ediyorum. Projemizin iptal edilmesi sebebiyle üzgünüz, bir miktarda kırgınız. Projemiz kabul edilseydi, 1 Nisan'da inşaata başlayacaktık. Proje 2,5 yılda tamamlanacaktı. Böyle bir otel artık zor gibi görünüyor. Projenin iptalini yargıya taşıdık. Bizim sadece 1 milyon 900 Bin TL'lik teminat için yargıya gittiğimiz söyleniyor. Bu doğru değil. Biz geçmişte Bolu'ya teminat kadar bağış yapmış bir şirketiz. Teminat söylemi doğru değil. Yargı kararını verecek" ifadelerini kullandı.

BOLU'DA 5 YILDIZLI OTEL ÇALIŞMALARI DURDU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 15:49:03
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 16:31:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?