3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Otel işletmek devletin görevi değil

Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, "Otel işletmek devletin görevi değil" dedi.
Bolu'da otel sayısının artması gerektiğini ifade eden Vali Halil İbrahim Akpınar, "Özel İdare'ye ait pansiyonların ya da devlete ait otellerin işletmelerinin devletin elinden çıkması gerekiyor. Otel işletmek devletin görevi değil" diye konuştu.


İl Daimi Encümeni tarafından geçen günlerde yapılan ihale sonrasında 90 bin YTL'ye Astay isimli firmaya kiralanan Özel İdare'ye ait 127 bin metrekarelik arsa hakkında konuşan Vali Halil İbrahim Akpınar, şunları söyledi: "İhale mail ya da faksla 169 kişiye gönderilmiş. 5-10 büyük turizmciyle ben görüştüm. Bu global kriz ortamında her turizmci her otelle ilgilenmiyor. Mesela bir kısmı sahil otelleriyle bir kısmı sadece Ankara-İstanbul otelleriyle ilgileniyor.

Bir kısmının yatırım yapma niyeti hiç yok."
Kiralanan arsadan kira dışında kardan yüzde 2 oranında gelir geleceğini anlatan Akpınar, sözlerine şöyle devam etti: "İki katılımcı oldu. Ama onu da bahse konu olan sadece 90 bin YTL yıllık kira değil su kirası ve yüzde 2 cirodan pay var. Dolayısıyla yıllık 1 milyon YTL'yi geçen bir oran. Kaldı ki, keşke mümkün olsa o grup gibi Bolu'ya 10 tane otelci gelse. Biz onlardan para almasak da üstüne para versek. 10 otel olsa doğrudan ve dolaylı olarak 5 bin kişi çalışır. Buraya teklif verip alan otel
Türkiye'nin lüks otellerinden biri. İnşallah Bolu için güzel bir adım olur."


Vali Akpınar ayrıca, Termal Otel'in dışında Özel İdare'nin işlettiği pansiyonlar, dubleks evler olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Belki orası da değerlendirilir. Otel işletme devletin görevi değil yapılamıyor zaten. Özel sektörün yapabileceği işi biz idari olarak yapamayız. Gücümüz yetmez. Biz bol nutuk atabiliriz. Bolu güzel diyebiliriz, biz iyiyiz diyebiliriz, her şeyimiz güzel, çikolatamız güzel, tavuklarımız güzel diye reklamını yapmalıyız."

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 18:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?