6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Otostopla dünya turu

Belçika'dan otostop yaparak dünya turuna çıkan Belçikalı Sylvain Andre ve Brezilyalı Eduardo Filho, Bolu'da mola verdi. 

Hiç para harcamadan otostop yaparak dünya turuna çıkan Sylvain Andre ve Eduardo Filho, yolculuk sırasında gidecekleri yeri karton kağıda yazarak ana yollarda otostop yapıyor. Kendilerini almayan sürücülere İngilizce "Why?" (Niçin?) yazılı karton kağıtları gösteren gençler, yol üzerindeki vatandaşların da ilgisini çekiyor. Sırt çantalarına uğradıkları ülkelerin bayraklarını asan gençler, Belçika'dan çıktıkları uzun yolculuk boyunca Almanya, Avusturya, Macaristan, Bulgaristan'ı geçerek son olarak Türkiye'ye geldi. 

Grafiker olan Sylvain Andre ile Belçika Lovaniensis Üniversitesi'nde ekonomi doktorası yapan Eduardo Filho, Belçika'da katıldıkları uluslararası bir müzik festivalinde dünyanın çeşitli ülkelerinden insanlarla tanıştıklarını ve bu kişilerin kültürlerini, yaşam tarzlarını yerinde görmek için dünya turuna çıkmaya karar verdiklerini söyledi. Maceraperest gençler, otostop yaparak önce İran'a, ardından da Hindistan'a gitmek istediklerini dile getirdi. İnternette yayın yapan "hospitalalityclup.org" web sitesi vasıtasıyla dünyanın birçok ülkesindeki üyelerle tanışma fırsatı bulduklarını söyleyen gençler, Bolu'da da sitenin Bolulu üyesi Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Yabancı Dil Bölümü Öğretim Görevlisi Sinan Olguner tarafından karşılandı. 

Eduardo Filho, Belçika'da düzenlenen müzik festivali sonrası daha fazla insan tanımak için dünya turuna çıkmaya karar verdiklerini belirterek, "Dünya turuna Belçika'nın Brüksel kentinden başladık. Dünyanın dört bir yanından insanların katıldığı müzik festivalinde biz de artık bir şey yapmalıyız diye düşündük. İnsanların kültürlerini daha yakından görmek, yaşamak için bu yolculuğa çıktık" dedi.
Bolu'dan sonra nereye gideceklerinin belli olmadığını fakat otostop yaparak kuzeyden İran'a ulaşmayı planladıklarını ifade eden Filho, otostop yapmayı tehlikeli bulmadıklarını da söyledi. Filho, "Şu anda hiçbir şey belli değil. Planladığımız yol İran'a gitmek. Haritamızda çizdiğimiz rotaya göre Ankara'nın kuzeyinden İran'a gitmek istiyoruz. Ama bu akşam geceyi nerede geçireceğimizi bile bilmiyoruz. İnsanlara ve arabaların durmasına bağlı. Tehlikeli olduğunu düşünmüyorum. Durdurduğumuz arabalardaki insanların güvenilir olup olmadığını kestirmeye çalışıyoruz. Mesela 20 araçtan 1'ini reddedebiliyoruz. Şu ana kadar bir tehlike yaşamadık" diye konuştu.
Filho ayrıca, Türk gençlerine seslenerek, "Dünyayı gezip görmeliler, ancak turlarla gidilmiş normal sıradan bir turist olarak değil. Bizim yaptığımız gibi gezmek çok daha zevkli" dedi. 

İnternet sitesinden tanışarak iki genci Bolu'da misafir eden AİBÜ Yabancı Dil Bölümü Öğretim Görevlisi Sinan Olguner de, "Bir internet sitesi vasıtasıyla arkadaşlarımızla tanıştık. Belçika'dan buraya otostop yaparak geldiler. Siteye üye olduğum için gelince beni aradılar. Yaptıkları çılgınlık. Kimse böyle bir şeye cesaret edemez. Günlerce sadece otostopla yolculuk yapıyorlar. Hedefleri buradan İran'a gitmek. Çok kararlılar" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 17:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?