3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Panayır yarışması sonuçlandı

Bolu'nun Gerede İlçesi'nde Kültür Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (GERKAV) tarafından düzenlenen "Panayır" yarışması sonuçlandı.


Gerede'de eğitim öğretim veren liseler arasında düzenlenen 'panayır' konulu yarışma büyük çekişmeye
sahne oldu. Yarışma, GERKAV tarafından tarihi çok eskilere dayanan Gerede panayırını her yönüyle tanımak ve tanıtmak amacıyla Gerede'deki Lise ve dengi okul öğrencileri arasında düzenlendi.

Öğrenciler, Gerede panayırının geçmişi, gelenekleri, toplum hayatındaki etkisi, anılarıyla sözlü kaynaklardan ve gözlemlerden yararlanarak yazıya aktarılması, röportaj ve kompozisyon türlerinde yarıştı. Yarışma sonunda Gerede Anadolu Kız Meslek Lisesi öğrencisi Sevil Gönülal, 'Panayır Şenliği' yazısıyla birinci olurken, dereceye giren öğrencilerin isimleri şu şekilde oluştu: 1. Sevil Gönülal - Gerede Anadolu Kız Meslek Lisesi-(Panayır Şenliği) yazısıyla, 2. Fatih Ergin-Selim Oruçoğlu, Gerede Lisesi-(Yaşlanmayan Çocukları Dinledik), 3. Nida Gönülal-Gerede Anadolu Kız Meslek Lisesi-(Sonbahar Neşesi) yazısıyla. 1. Nermin Öztürk-Gerede Anadolu İmam Hatip Lisesi-(Mekana Bürünen Gelenek), 2. Rukiye Coşkun-Gerede Anadolu İmam Hatip Lisesi-(Geleneksel Panayırımız), 3. Sena Çalışkan-Gerede Anadolu İmam Hatip Lisesi)-(Geleneğin Köprüsü).

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 18:16:06
Güncelleme :16 Şubat 2009 Pazartesi 22:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?