3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Pazarda ekmek denetimi

Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, halka açık yerlerde gıda üretim ve satış izni olmayan ekmekleri kontrol ederek satış yapan vatandaşları uyardı.

Fırın işletmecilerinin şikayetleri sonrasında harekete geçen zabıta ekipleri, daha önce az sayıda ekmek satan vatandaşların bu işi ticari boyuta getirmesi nedeniyle sıkı önlemler alıyor.

Halk pazarlarında, evde ve köylerde yaptıkları ekmekleri satışa sunan vatandaşları uyaran zabıta ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, önümüzdeki hafta denetimlerini daha da sıklaştıracak. Üretim koşulları ve üretim izni olmayan kişilerin ekmeklerine el konulacak.

Yetkililer önümüzdeki hafta izni olmadan halk pazarlarında ekmek satışı yapan vatandaşları şimdiden uyardı. Halk pazarlarında satılan köy ekmekleri ile ilgili açıklama yapan ekmek üreticileri, "Biz işçi çalıştırıyoruz, vergi ödüyoruz. 5-10 ekmek satan köylü vatandaşlarımızın ekmeğine bir şey demiyoruz. Ama bu işi ticaret haline getiren insanlar var. Ürettikleri ekmekleri de bizden pahalı satıyorlar" şeklinde konuştular.

Bolu Belediyesi Zabıta Müdürü Erol Yavuz da, açıkta ekmek satan vatandaşlara göz açtırmayacaklarını söyledi. Yavuz, "İnsan sağlığını tehdit eden bu satışların önüne geçebilmek için büyük çaba harcıyoruz. Vatandaşlarımızdan bizlere yardım etmelerini istiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 14:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?