3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Referandum tartışması bitmedi

BOLU KÜRKÇÜLER KÖYÜNDE REFERANDUM TARTIŞMASI

Bolu'da köy statüsünden çıkarılıp mahalle olmaya aday gösterilen Kürkçüler köyünde sandık başına giden halk, referandumda "evet" kararı vermesine rağmen tartışmalar bitmedi.

Daha önce 17 köyün belediye sınırlarına dahil edilmesinden sonra Kürkçüler köyünün de mahalle olması için çalışma başlatıldı. Köy halkının karara olumlu bakıp bakmadığını öğrenmek için referandum yapıldı. Bin 530 seçmenin bulunduğu köyde oylamaya 530 seçmen katılmadı. Oy kullanma işleminin ardından yapılan sayımda 587 kişi mahalle olmaya "evet" derken, 404 kişi de köy olarak kalmak için oy kullandı. Bu sonuçlara göre herkes Kürkçüler'in mahalle olması gerektiği yönünde görüş bildirirken, bazı köy

sakinleri bin 530 seçmenin bulunduğunu, kanunen seçmen sayısının yarısından bir fazlası olan 766 evet oyu çıkması gerektiğini belirterek referandumun geçerli olmadığını iddia ettiler. Konu, tartışmalardan dolayı mahkemede çözülecek.

Referandumda mahalle olmaya daha fazla evet oyu çıkarken, referandumda seçmen sayısının yarısından bir fazlasının oy çıkması gerektiğini belirten köylüler, köy statüsünde kalmaya devam edeceklerini belirttiler. Kürkçüler Muhtarı İbrahim Ersoy, seçimin ardından yaptığı açıklamada, köy statüsünde kalmak için ne yasal hakları varsa kullanacaklarını dile getirdi. Şu anda yine köy statüsünde kalmaya hak kazandıklarını dile getiren Ersoy, konuyu araştırmak için bir heyetle beraber Ankara'ya gideceklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 13:45:05
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 14:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?