6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Refüjler ağaçlanıyor

Bolu Belediyesi tarafından D-100 Karayolu orta refüjünde başlatılan ağaçlandırma çalışmaları sürüyor. 

Bolu Belediyesi'nin geçen yıl D-100 Karayolu'nun Dağkent-Çaydurt arasında bulunan orta refüjüne döşenen otomatik sulama sisteminin tamamlanmasının ardından başlayan ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. Bu yıl çalışmalarına orta refüjdeki çimlerin bakımını yaparak başlayan Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, mevsimlik çiçek ekimi işini tamamlayarak, geçtiğimiz yıl başlanan ağaçlandırma çalışmalarına da kaldığı yerden devam ediyor. 

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, geçtiğimiz yıl "D-100 Karayolu Bolu Şehir İçi Geçişi Ağaçlandırma ve Peyzaj Projesi" kapsamında Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, 12 kilometre uzunluğundaki Karacaağaç-Dağkent arasında, orta ve yan refüjler olmak üzere 76 bin metrekarelik alanda çalışma yapıldığını söyledi. Başkan Yılmaz, bu çalışmalar kapsamında orta refüjün 10 metre ara ile yaklaşık 1.5 metre derinliğinde kazıldığını, zeminin asfalt ve molozdan tamamen temizlenerek, ana toprağa ulaşıldığını ve bitkisel toprakla yeniden doldurulup boylu ağaçların büyümesine uygun hale getirildiğini belirtti. 

Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada, yine geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalar sonrası yaklaşık 40 bin metreküp kazı-dolgunun ardından orta refüje bin 194 adet boylu ağaç, yan refüjlere bin adet boylu ağaç, ayrıca D-100 Karayolu'nun orta ve yan refüjlerine 40 bin adet süs bitkisi dikildiğini de ifade etti. 

Bu yıl da çalışmalara kaldıkları yerden devam ettiklerini kaydeden Başkan Yılmaz, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün ilk olarak D-100 Karayolu'nda, müteahhit firmanın desteği de alınarak, toplam 50 bin metrekarelik alan çim ekimi ve tesviyesinin gerçekleştirdiğini, D-100 Karayolu'nda bulunan 4 adet göbekte çiçeklendirme ve düzenleme çalışmalarının bitirildiğini söyledi. 

Başkan Yılmaz, 25 kilometre uzunluğundaki Dağkent-Çaydurt arasındaki orta refüjde yapılan ağaçlandırma çalışmasında türlü ağaçların dikildiğini ifade ederek, "Bolu'nun adı gibi yeşil olması için ilk önce, kentin görünen yüzü olan D-100 Karayolu'ndaki ağaçlandırma ve peyzaj çalışmasına ağırlık verdik. D-100 Karayolu'ndan geçen insanları, gördükleri manzara karşısında Bolu'ya uğrama isteği duyacak hale getirmek için çalışıyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2006 Perşembe 15:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?