4
Mayıs
2024
Cumartesi
BOLU

Rüşvet iddiasına 12 yıl

Bir ay önce meydana gelen olayda iddiaya göre, kent merkezinde trafik kazasına karışan Fehim Ayaz, kendisine sahte kaza raporu düzenlemeyi teklif eden ve karşılığında 300 milyon lira rüşvet isteyen 2 trafik polisini, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet etti. Bunun üzerine Bolu Emniyet Müdürlüğü, Şehiriçi Trafik Müdürlüğünde görevli rüşvetçi polislerin yakalanması için 2 komiseri görevlendirdi. Fehim Ayaz’a, Cumhuriyet Savcılığı tarafından seri numaraları alınmış paralar verilerek trafik polisleri ile buluşması sağlandı. Trafik polislerinin Fehim Ayaz’dan 300 milyon lirayı alması üzerine pusuda bekleyen 2 komiser trafik polislerini gözaltına aldı.

Ramazan Öztürk ve Nusret Kor, tutuklanarak Bolu Kapalı Cezaevine konuldu. Ramazan Öztürk ve Nusret Kor, 6 yıldan 12 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle yargılandıkları Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya jandarmalar arasında getirildi. Duruşmada hazır bulunan Fehim Ayaz, polislerin kendisine sahte rapor düzenleme karşısında 300 milyon lira rüşvet istediklerini belirterek, “Polislerin rüşvet istemesi üzerin Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdum. Savcılık tarafından seri numaraları alınan paraları, polislere verdim. Arkamızdan bizi takip eden polisler de, parayı alan polisleri yakaladı” dedi.

Rüşvet iddialarını kabul etmeyen 2 polis, “Biz sahte rapor düzenlemedik. Kazadan sonra normal hazırlamamız gereken raporu düzenledik. Fehim Ayaz’ın, memnuniyetini ifade etmek için bize para verdiğini tahmin ettik. Biz de aldık. Tahliyemizi istiyoruz” dediler. Mahkeme heyeti, polislerin tutukluluk hallerinin hallerinin devamına karar verirken, duruşmayı tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe erteledi.

Yayın Tarihi : 19 Aralık 2003 Cuma 15:23:17
Güncelleme :29 Temmuz 2004 Perşembe 14:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?