3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Şair Bülent Bakiler'e büyük ilgi

Bolu Belediyesi ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin katkılarıyla düzenlenen, ünlü Edebiyatçı-Şair Yavuz Bülent Bakiler'in konuşmacı olarak katıldığı 'Türkiye ve Türkçe'ye Kurulan Tuzak' adlı konferansa Bolulular yoğun ilgi gösterdi.


Bolu Belediyesi Yeni Nikah Salonu'nda yapılan konferansa Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın yanı sıra daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferans öncesinde ilk olarak Edebiyatçı Şair Yavuz Bülent Bakiler'in biyografisini anlatan slayt gösterisi yapıldı. Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Osman Karaca, bugüne kadar yapılan faaliyetleri katılımcılara aktararak gençlerin yerel yönetimde söz sahibi olması ve kendi sorunlarını kendilerinin çözmesi için kurulmuş olan Gençlik Meclisi'nin birçok çalışmaya imza attığını ifade etti.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, konferansta yaptığı konuşmada, "Gençlik Meclisi bizim gururumuz. Gençlere çok önem veriyoruz. Onlar bizim geleceğimiz. Yaptıkları çalışmalarda hep yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar içerisinde çok önemli bir misafiri davet ettiler. Yavuz Bülent Bakiler, büyük bir kesimin üzerinde durduğu çok önemli bir kişilik. Bolu'yu şereflendirdiler. Bizi çok memnun ettiler. Geldiği için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.


Başkan Yılmaz'ın konuşmasının ardından Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi Seyfullah Emin şiir okudu. Ardından konuşmasını yapmak için sahneye davet edilen Bakiler alkışlar arasında yerini aldı. Uzun süre katılımcılar tarafından alkışlanan Bakiler, vatandaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Bir bölgenin belediyesinin ve mülki amirinin orada yaşayan insanların gönül dünyalarını aydınlatma yolunda gitmediği taktirde yapılan hizmetlerin bir mana ifade etmeyeceğine dikkat çeken Bakiler, "Belediyeler kültür değerlerimize sahip çıkmalıdır. Bolu Belediyesi böyle bir aydınlığın ve şuurun içerisinde olduğu için çok büyük mutluluk duyuyorum. İsterim ki 81 ilin bütün Belediye Başkanları Edebiyatımıza aynen Bolu Belediyesi'nin heyecanı ve aşkı ile sahip çıksınlar" diye konuştu.


Konferansta Bolu'nun simgesi olan 'Köroğlu' ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Bakiler, "Köroğlu'nun yaşadığı topraklar burası değil. Biz Köroğlu'nun destanlarını Türkistan'dan Anadolu'ya getirmişizdir. 1980 yılında ilk defa öğrendim ki Köroğlu'nun asıl ismi "Goroglu". 'Gor'un kelime karşılığı da mezar anlamına gelir. Goroğlu'nun annesini ve babasını Çin Devleti'nin yetkilileri öldürmüşler. Goroğlu, annesi öldüğü zaman daha karnındaymış. Annesi Goroglu'nu mezarda doğurmuş. Mezar'da doğduğu için Goroglu demişler. Daha sonra Goroglu'nun bileğini kimse bükememiş. Öyle bir güçlü çocuk olmuş ki atını denizin köpüğünde çıkarıp almış. Arkadaşı Eyvaz ile birlikte babasının düşmanlarına karşı saf tutmuş" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 18:15:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?