8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Şampiyon okçumuza yapılanlar reva mı

Türkiye'ye birçok müsabakada madalya kazandıran 18 yaşındaki Çiğdem Özyaman, antrenörünün "antrenörlük belgesi" olmadığı gerekçesiyle antrenman yapmak için İzmit, İstanbul ve Eskişehir'e gidiyor. En son Güney Kıbrıs'ın Nicosya kentinde gerçekleştirilen Atıcılık Avrupa Şampiyonası'nda milli formayı giyen ve Trap, Skeet ve Double Trap kategorilerinde genç bayanlar Avrupa 3.'sü olan Çiğdem Özyaman, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün yasağı dolayısıyla Bolu Gölköy'de bulunan atış poligonunda antrenman yapamıyor. Çiğdem, Bolu'daki atış antrenman için Eskişehir, İzmit, İstanbul gibi illerdeki atış poligonlarına gidiyor. Antrenörü ve milli atıcı Cem Sallı'nın antrenörlük belgesi olmadığı için poligona giremediğini kaydeden Çiğdem Özyaman, "Antrenörüm Cem Sallı'nın antrenörlük belgesi olmadığı için benim bu poligonda antrenman yapmama izin vermiyorlar. Bende İzmit, Eskişehir ve İstanbul'a gidip oralardaki poligonlarda antrenman yapmak zorunda kalıyorum. Buralara giderken de tüm masraflarımı ailem karşılıyor" diye konuştu. Öte yandan Çiğdem Özyaman'ın antrenörü Cem Sallı da, "Ben atıcılıkta milli sporcuyum. Milli takım sporcusu kendi bünyesinde sporcu çalıştırabilirim. Yani ben Çiğdem'i hem çalıştırabilirim, hem destek olabilirim. Ama bizi buradaki poligona sokmuyorlar. İstanbul, Eskişehir ve İzmit gibi yerlere gidip antrenman yapıyoruz" dedi.
Çiğdem Özyaman'ın kayıtlı olduğu Köroğlu Atıcılık ve Avcılık Kulübü Başkanı Sinan Akca da, "Biz kendi çabalarımızla milli sporcu yetiştiriyoruz. Türkiye adına madalyalar kazanıyorlar ama hiç bizimle ilgilenmiyorlar. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne gidiyoruz. Sizin antrenörünüz yok diyorlar. Makineler bozuk diyorlar. Biz size yardımcı olamayız diyorlar. Bu kız Avrupa 3.'sü oldu, kimse tebrik etmedi. Olimpiyatlarda başarı bekleyen, olimpiyat adaylığı yapan bir ülkeye bu hareket yakışmıyor" dedi.
Çiğdem'in babası Salih Özyaman da, "Biz her zaman bir sporcunun arkasında ailesi olmasını düşündük. Hep onun arkasında durduk. O da başarılarıyla bizi mutlu etti" dedi.
iha-bolu
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2004 Perşembe 13:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?