3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Sanal ortamda ingilizce dersi

lu Sağlık İl Müdürü Dursun Koç, sağlık çalışanlarının Avrupa Birliği projeleri kapsamında sanal ortamdan İngilizce öğreneceğini söyledi.


Avrupa Birliği projeleri kapsamında İtalya, İspanya ve Türkiye'nin ortak bir projeye girdiklerini ve bu proje ile sağlık personelinin sanal ortamda İngilizce öğreneceğini ifade eden Koç, bu sayede sağlık çalışanlarının özellikle yabancı vatandaşlarla daha rahat anlaşabileceklerini vurguladı.

Koç, Avrupa Birliği 'English Preparation For Office Staff' projesi kapsamında çalışma başlattıklarını ifade ederek, "İtalya ve İspanya ile üç yıllık bir proje hazırladık. Bu proje kapsamında sağlık personelleri sürekli bir diyalog içerisinde olacak. Sanal ortamda ve karşılıklı İngilizce öğrenimi gerçekleştirilecek. Kültürler arasında diyaloglar kurulacak" dedi.


Proje kapsamında İtalya ve İspanya'dan Bolu'ya 10 kişinin geldiğini, gelen kişiler ile sağlık müdürlüğünde toplantılar yaptıklarını ve ziyaretler gerçekleştirdiklerini kaydeden Koç, şöyle devam etti: "Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan ziyaretlerde bilgi paylaşımı, İngilizce'nin öğrenilmesi ve kültürlerin kaynaşması sağlanacak. Üç yıl boyunca bu proje uygulanacak. Bundan başka sağlıkla ilgili birçok proje hazırlandı ve kabul edilmesi bekleniyor."
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 14:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?