19
Mayıs
2024
Pazar
BOLU

Sarıgül: Baykal'ın ruh hali bozuldu

Şişli Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Deniz Baykal'ın ruh halinin bozulduğunu söyledi.

Sarıgül, Abant İzzet Baysal Ünivesitesi'nde özel bir televizyon kanalında düzenlenen programa katıldı. Sarıgül, program çıkışında bir grup partili tarafından protesto edildi. Programın bitimiyle birlikte salonda tartışmalar yaşandı. Bir grup partili Mustafa Sarıgül'e bağırarak salondan çıkmasını istedi. Korumalar Sarıgül'ü salondan çıkarırken, güvenlik görevlileri de partilileri yatıştırmaya çalıştı. Kısa süren gerginlik, üniversite yetkililerinin araya girmesiyle sona erdi.

Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Haluk Koç'a Baykal'ın tepkisini şöyle değerlendirdi: "Sayın Baykal'ın ruh hali bozuldu sanırım. Son derece heyecanlı görüyorum kendisini. Koltuğunun tehlikeye düştüğünü görüyor. Bana neler yaptı. Aday olacağını açıklayan Haluk Koç'a neler yaptığını herkes görüyor. Keşke Haluk Koç da 2 yıl önce çıktığımız yolda bize destek verseydi. Ben Baykal'la bu işin olmayacağını söylemiştim. O zaman Koç, Baykal'ın yanındaydı. Geç kalmış bir davranıştır."

Bundan sonra demokratik bir seçim süreci yaşayacaklarına inandığını anlatan Sarıgül, sözlerine şöyle devam etti: "Baykal kesinlikle karşısına bir aday çıkmasını kabul edemiyor. Yıllardır beraber çalıştığı Haluk Koç'a bile daha ilk günlerde neler söyledi. Sayın Haluk Koç sadece aday olmayı düşündüğünü söyledi. Kendisine demediğini bırakmadı. Baykal'ın geçmişte bana ne kadar haksızlık yaptığı da ortaya çıkıyor. Parti içinde ne kadar çok aday çıkarsa partimizin o kadar güçleneceğine inanıyorum. Ama artık seçim otel lobilerinde 10-15 kişiyle, o lider olsun bu lider olsun diye yapılmaz. Adayların çok olması demokrasi açısından önemli. Artık delegeyle olmuyor bu işler. Yıllardan beri delegeyle seçimler yapıldı durum ortada. Sol siyasetin artık başbakan adayına ihtiyacı vardı. Sayın Baykal delegeyle genel başkan oluyor ama bir türlü Başbakan olamıyor. Geniş halk kitlelerine anketler yaptırmak lazım."

CHP'den ihracı ile ilgili bir soruya da Sarıgül, şöyle karşılık verdi: "Sayın Baykal bizi partiden ihraç etmeye çalışıyor. O bizi partiden ihraç edebilir ama halkın gönlünden ihraç edemez. Sayın Baykal korku imparatorluğu kurdu ve bu imparatorluğunu yürütmeye çalışıyor. Ama yürütmesi mümkün değil. Baykal'ın gitme zamanı geldi."

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 13:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?