3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Sayacını değiştirene bedava su

SAYACINI DEĞİŞTİRENE 40 TON SU BEDAVA

Bolu'nun Gerede İlçesi'nde belediye tarafından açıklama yapılarak su sayaçlarını değiştirenlere 40 ton suyun bedava verileceği söylendi.

Gerede Belediyesi tarafından 2008 yılının Nisan ayında ihalesi yapılan ve Haziran ayında kullanılmaya başlanan Elektronik Kartlı Su sayaçlarında 2350 aboneye ulaşıldı. Belediye Meclisi'nde alınan karar gereği yılbaşından itibaren geçerli olmak üzere eski mekanik sayaçlarını kendi isteği ile elektronik sayaçlarla değiştirenlere, meskenlerde 40 metreküp, ticarethanelerde ise 20 metreküp ücretsiz su yüklenecek. Ayrıca hafta sonları, resmi tatil ve bayram günlerinde sayaç üzerindeki su kredisi bitmiş olsa da belediye merkez binası girişinde bulunan KİOSK cihazından yüklenecek avans kredi ile su kullanımı sağlanacak.

Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın yaptığı açıklamada, "Elektronik kartlı su sayacı sistemi; TSE standartlarına göre üretilmiş, elektronik akıllı kart ve diğer bilişim teknolojilerinin yardımı ile sayacı yönetip denetleyen, aynı zamanda abonelerine kontörlü su kullanma imkânı sağlayan bir sistemdir. Elektronik kartlı su sayacı uygulaması; sayaç okuma ve faturalandırma, su kesme-açma, sayaç sökme-takma gibi tüm işlemleri ortadan kaldırdığı gibi abonelere istedikleri süre ve miktarda su kullanma imkânı da sunarak su tasarrufu konusunda ciddi katkı sağlamaktadır. Ayrıca fatura takibi, borç ödeme, su kapattırma ve su açtırma gibi işlemleri yaptırmak için harcanan zaman ve iş kayıplarını da ortadan kaldıran bu sistem, ev ve işyeri sahiplerini, kiracıları ile yaşadıkları su aboneliği sorunlarından da kurtarmakta ayrıca bu sistemle su tasarrufu sağlanarak vatandaşlarımızın lehine olmaktadır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 14:08:00
Güncelleme :14 Aralık 2010 Salı 17:50:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?