3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Seddülbahir Müzesi Gerede'de

ZAFER SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

Bolu'nun Gerede ilçesinde açılan 1915 Çanakkale Zaferi Seddülbahir Savaş Malzemeleri Müzesi, vatandaşların yoğun ilgisini gördü.

Gerede Belediyesi, Çanakkale Zaferi'ni vatandaşlara daha iyi tanıtabilmek için müze açılışı gerçekleştirdi. Çanakkale Zaferi Seddülbahir Savaş Malzemelerinin yer aldığı müzenin açılışı, protokol üyelerinin katılımıyla yapıldı. Müzenin açılışında vatandaşlara seslenen Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, "Hepinizin bildiği üzere Çanakkale Zaferi tarihimizin şanlı zaferlerinden birisidir. Yokluk içersinde yedi düvel diye ifade edilen zamanın güçlü devletlerine karşı verilen bu savaşta 250 binin üzerinde insanımızı şehit verdik. Çanakkale savaşlarının önemini anlamak ve yetişen nesillere de en iyi şekilde aktarmak vatan borcumuz. Çocuklarımızın, gençlerimizin, her yaştan insanımızın gezip görmesi gerektiği ancak imkansızlıklar neticesinde Çanakkale'ye gidemeyen vatandaşlarımızın ayağına bu gezici müzeyi getirdik. Bu müzeyi oluşturan tarihçi Ahmet Uslu'ya ve müzenin açılış törenine katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış töreninin ardından protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte müzeyi gezdi. Üç gün süreyle Gerede Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde vatandaşların gezip göreceği Türkiye'nin tek gezici müzesi olan 1915 Çanakkale Zaferi Seddülbahir Savaş Malzemeleri Müzesini 7'den 70'e binlerce vatandaş görme imkanı buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 17:20:04
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 20:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?