9
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Sıla'nın dedesi mahkemeye gidiyor

Bolu’da annesi tarafından darp edildiği için devlet tarafından çocuk yuvasına yerleştirilen Sıla Alakaz’ın dedesi Mustafa Alakaz, torununu alabilmek için harekete geçti.

Mustafa Alakaz’ın torununu yuvadan alabilmek için hukuki mücadele başlattığını söyleyen Avukat Haki Yücetürk, Sıla Alakaz’ı (3.5) geri alabilmek için Bolu Aile Mahkemesi ve Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan ’’Koruma ve Tedbir’’ davasına müdahil olduklarını belirtti. Yücetürk, "Sıla’nın dedesinin avukatı olarak çocuğu geri alabilmek için bir hukuk mücadelesi başlattık. Çocuğun dedesine verilmesi yönünde Bolu’daki mahkemeden bir karar alamazsak Yargıtay’a başvuracağız. Türkiye’deki hukuki yolları denedikten sonra yine de bir sonuç alamazsak, bu kez de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağız" dedi.

Basında Sıla’nın dedesinin eşi ile dini nikahlı yaşadığı için çocuğun dedeye verilemeyeceği yönünde haberler çıktığını hatırlatan Yücetürk, bu durumun Medeni Kanun’un velayetle ilgili maddelerinde bir engel teşkil etmediğini tespit ettiklerini söyledi. Yücetürk, "Bizim hedefimiz ilk aşamada Sıla için bir hukuksal mücadele vermek. Bu süreç sonrasında aile talepte bulunursa, Sıla’nın kardeşi İlker Can Yıldız için de hukuksal bir süreç başlatarak, İlker’i de devletten geri alabiliriz. Zaten Sıla bugüne kadar dedesinin yanında büyümüş. Bu bizim için büyük bir avantaj. Benim kişisel düşüncem de çocuğun dedesine verilmesi yönünde" diye konuştu.

BOLU (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 13:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?