3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Siyaset okulu yeniden açılacak

AK Parti Ar-Ge Başkanlığı tarafından organize edilen Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı, yeterli müracaat olması durumunda yeniden başlayacak.


Siyaset Akademisi Bolu İl Koordinatörü Yaşar Yüceer, Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı'yla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Birinci dönem Siyaset Akademisi derslerinin büyük ilgi gördüğünü ifade eden İl Koordinatörü Yaşar Yüceer, "AK Parti Ar-Ge Başkanlığı'nın bünyesindeki Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı, Düzce ve Bolu'da 14 Nisan 2008 günü başlamış ve 17 Haziran 2008 günü sona erdi. Ar-Ge Başkanlığımız bünyesinde büyük ilgi toplayan ve olumlu gelişmeler sağlayan Siyaset Akademisi, yeterli katılım sağlandığı takdirde tekrar başlayacak.

Siyaset akademisinin açılması için 200 katılımcı gerekiyor. 2009 yılı Mart ayı içinde yapılacak yerel seçimlere giden süreçte ilgi duyan vatandaşlara, yerel yönetimler konusundaki temel kavram ve düzenlemelerin öğretilmesi hedeflenmektedir. Programın amacı, ülke içinde siyasal bilinci ve siyasal sorunlara duyarlılığı arttırmak, AK Parti için nitelikli kadroların yetişmesini sağlamak, bayanların siyasete katılım sayılarını artırmak, yerel siyasetçilerin ve siyasete ilgi duyanların konuyla ilgili donanım ve birikime sahip olmalarını temin etmektir" dedi. Siyaset akademisi derslerine yüzde 70 devam mecburiyetinin olduğunu kaydeden Yüceer, "Dönem programının, 20 Ekim 2008 günü başlayıp 8 hafta sürmesi ve 2008 yılı içinde bitirilmesi planlanıyor.

Teorik dersler üniversite öğretim üyelerince, kişisel gelişim dersleri alanında uzman deneyimli eğitimcilerce, deneyim paylaşımı dersleri ise AK Partili Belediye Başkanları tarafından verilecektir. Tüm derslerle ilgili standart ders notları alanında uzman bilim insanlarına hazırlatılmıştır. Ders notları ve sunumların katılımcıların ilgi düzeylerini canlı tutacak şekilde görsel öğelerle desteklenmesine önem verilecektir. Eğitimlerin sonunda verilen derslerle ilgili sınav yapılacaktır. Derslerde yüzde 70 oranında devam zorunluluğu var. Dersler sonunda yapılacak final sınavından 100 üzerinden 50 alınması gerekiyor. Bundan dolayı programın işleyişinde akademik ve idari tüm hassasiyetler sonuna kadar gözetilecektir" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 17:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?