3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Spor biliminin zirvesi Bolu'da yapılacak

Uluslararası alanda tanınmış spor bilimcilerinin katılacağı 10. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi, 23-24-25 Ekim 2008 tarihlerinde Bolu'da, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde yapılacak.


Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Spor Bilimleri Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen kongre, uluslararası alanda spor bilim kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin bir araya geldiği bir buluşma noktası olacak.


Kongrede; 3'ü temel düşünce konuşmacısı olmak üzere 8 ülkeden toplam 21 davetli ve ülkemizden 25 davetli konuşmacı, spor bilimlerindeki yeni gelişmeler üzerinde sunum yapacak. Kongreye yurt içinden 50 üniversiteden 570 özet arasından seçilen 80 sözel ve 277 poster bildiri yer alırken, yurt dışından 15 ülkeden gelecek olan bilim adamları 14 sözel ve 22 poster bildiri sunacak.


Kongre başkanlığını yürüten Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gazanfer Doğu, "10.'suna Bolu'da ev sahipliği yapmakta olduğumuz, 'Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi', yüksek nitelikte bir kongre olarak spor bilimlerine çok önemli bir katkıda bulunacaktır. Fakat bu yıl 100. kuruluş yılını kutlamakta olan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği sayesinde spor bilimlerinde teori ile pratiği birleştirmiş olmanın haklı gururunu da yaşıyoruz.

Bu vesile ile TMOK Başkanı Sayın Togay Bayatlı, Genel Sekreteri Sayın Neşe Gündoğan, kongremize desteği ile yanımızda yer alan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Sayın Mehmet Atalay, İzzet Baysal Vakfı yöneticileri ve kongreye destek olan tüm sponsorlarımız ile kongre çalışanlarına teşekkür ederim" dedi.
Kongre, 23 Ekim 2008 Perşembe günü saat 09.30'da açılış konuşmaları ile başlayacak.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 17:20:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?