3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Spor Bilimleri Kongresi başladı

Yurtiçinden ve yurtdışından toplam 650 resmi katılımcının yer aldığı 10. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde başladı.


AİBÜ, ev sahipliğini yaptığı 10. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi ile büyük bir organizasyona daha imzasını atıyor. İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salon'da başlayan 10. Spor Bilimleri Kongresi, yurtiçinden ve yurtdışından yüzlerce akademisyeni bir araya getirdi. Kongrenin açılışına Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Öztürk, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, İzzet Baysal Vakfı Eğitim Koordinatörü Mustafa Yaman çok sayıda
akademisyen ve öğrenci katıldı.

İlk olarak kürsüye gelen AİBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gazanfer Doğu, böylesine büyük bir projenin içinde olmanın beden eğitimi ve spor yüksekokulu olarak kendilerini heyecanlandırdığı kadar aynı zamanda mutlu ettiğini ifade etti. Doğu, sporun tüm yönleriyle ele alınacağı bu kongrede okul olarak önemli kazanımlar elde edeceklerini de belirtti.


AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç ise konuşmasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin ulusal ve uluslararası bir çok projeye imza attığını söyleyerek, "Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi gerçekten hem bizim için hem de ülkemiz için çok büyük bir proje. 3 gün boyunca sporun kalbinin Bolu'da, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde atacak olması bize büyük bir mutluluk vermekte. Bu projede emeği olan herkese buradan teşekkürlerimi sunuyorum. İl dışından ve yurtdışından gelen misafirlerimize de hoş geldiniz diyorum" dedi.

Son olarak kürsüye gelen Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, AİBÜ'nün Bolu'nun sosyal ve kültürel yaşamında önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Bolu gerçekten cennetten bir köşe, gölleriyle ormanlarıyla, doğal güzellikleriyle ülkemizin en güzel illerinden biri. Bolu dışından ve yurtdışından gelen katılımcıların bu güzellikleri görmelerini ümit ediyorum. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu'muzun en dinamik kurumları arasında. Gerçekleştirdiği büyük projelerle ilimizin sosyal ve
kültürel yaşamına büyük katkılar sağlamakta. 10. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi'nin de Bolu'ya ve ülkemize büyük yarar sağlayacağı kanısındayım. Buradan tüm misafirlere Bolu'ya hoş geldiniz diyorum" şeklinde konuştu.


Açılış konuşmalarının ardından Prof. Fuat Kent tarafından gerçekleştirilen mini bir piyano dinletisi katılımcıların büyük beğenisini topladı. Öte yandan, Türk sporunun efsanevi isimlerinden Selim Sırrı Tarcan'ın torunu olan Fuat Kent, böyle bir kongrede olmaktan dolayı büyük bir haz yaşadığını ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 19:27:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?