3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Su yerine gaz çıktı!

ÖRENCİK KÖYÜNDE EVLER BOŞALTILIYOR

Bolu'nun Örencik köyünde özel bir firma tarafından sıcak su çıkartmak için yapılan sondaj çalışması sırasında yerin 362 metre altından gaz çıktı. İki günden beri korkulu anlar yaşayan köylülerden evlerin ve ahırların boşaltılması istendi.

Olay, dün gece meydana geldi. Bolu'nun Örencik köyünde bir firma, sıcak su bulmak için yerin 360 metre altında sondaj çalışması başlattı. Günlerdir devam eden çalışma sonunda yerin altından tam olarak tespit edilemeyen bir gaz fışkırmaya başladı. Gaz büyük bir sesle çıkarken, köy halkı panik içinde evlerinden dışarıya çıktı. İnsan sağlığını tehdit edecek şekilde koku yayılmaya başlayınca, olay yerine Bolu Belediyesi İtfaiye ekipleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, doğalgaz ve jandarma ekibi geldi. Gece

saatlerinde hiçbir çalışma yapılamayınca inceleme sabaha bırakıldı. Sabah saatlerinde olay yerine birçok yetkili giderek incelemelerde bulundu. Sondaj çalışması yapan firmanın yetkilisi işadamı Halit Yıldız, Ankara'dan ekip beklediklerini söyledi. Henüz gazın türünü belirleyemediklerini anlatan Yıldız, "Termal turizmin yoğun olduğu ilimizde sıcak su aramak için yaklaşık bir ay önce sondaj çalışması başlatmıştık. Ancak, yerin 362 metre dibine inildiğinde bir gaz fışkırmaya başladı. Dün akşam saat 21:00

sıralarında bir gürültüyle çıkmış. Karbondioksit gazı, metan gazı ya da doğalgaz olabileceği düşünülüyor. Akşam yapılan ölçümlerde doğalgaz olabileceği söylenmiş. Henüz netleşen bir şey yok. Ankara'dan ekip bekleniyor. Ölçümlerden sonra net olarak belirlenecek" dedi.

Örencik Köyü Muhtarı Kemal Seyhan da yetkililerin geç gelmesine tepki gösterdi. Korkulu anlar yaşadıklarını anlatan Seyhan, şöyle konuştu: "Sıcak su aramak için yaklaşık 1 aydır sondaj çalışması yapılıyordu. Yerin 362 metre derinine inince gaz fışkırmaya başladı. Büyük bir patlama oldu. İlk olarak gece saat 21:00 sıralarında gürültü koptu. Bizler de çok korktuk. Evlerdeki yaşlıları dışarı çıkardık. Ancak gece hiç kimse gelmedi. Yetkililer sabah saatlerinden itibaren buraya gelmeye başladı. Merakla sonucu bekliyoruz."

Korkulu anlar yaşayan köy halkı, bir an önce yetkililerin önlem almasını istedi. Jandarma ekipleri, gazın fışkırdığı alana geçiş yasağı koydu. Köy camisinden Bolu Valiliği kararı gereğince olay yerine yakın ev ve ahırlardaki hayvanların boşaltılması için anons yapıldı. Anonsu dikkate alan köy halkı yanlarına idareten aldıkları eşyalarla evlerini boşaltmaya başladı.

ÖRENCİK KÖYÜNDE EVLER BOŞALTILIYOR
ÖRENCİK KÖYÜNDE EVLER BOŞALTILIYOR
ÖRENCİK KÖYÜNDE EVLER BOŞALTILIYOR
ÖRENCİK KÖYÜNDE EVLER BOŞALTILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2010 Pazartesi 13:36:02
Güncelleme :20 Aralık 2010 Pazartesi 13:59:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?