3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Süs bitkileri geçim kaynağı oldu

SÜS BİTKİSİ YETİŞTİRİCİLİĞİ GEÇİM KAYNAĞI OLDU

Bolu'nun Mudurnu ilçesi Çamyurdu köyünde 2006 yılında kendi imkanları ile dış mekan süs bitkileri yetiştiriciliğine başlayan Refik Gürel, ailesinin geçimini bu işle sağlıyor.

Çamyurdu köyünde süs bitkisi yetiştiriciliği yapan Refik Gürel, 2006 yılında bu işe başladığını ifade ederek, “Maddi imkanlarım bir yıl sonra beni zorladı. Mudurnu Kaymakamlığına gelerek durumumu anlattım. Bana 5,5 dönümlük bir arazi için maddi destek sağlandı. Sağlanan destek ile işleri düzelttim” dedi.

Gürel, yetiştirdiği süs bitkilerini Bolu ve ilçelerinde belediyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek satışını yaptığını belirtti. Gürel, sedir, aşılı selvi, mavi ladin, batı ladini, nandina, mazı türleri ve leylandi süs bitkilerinin yetiştirdiğini kaydetti.

Mudurnu'da süs bitkiciliği yetiştiriciliğinin yapılabileceğini gösterdiğini ifade eden Gürel, “Bu iş orman işinden daha tatlı ve tehlikesiz. Yaptığım bu iş çevreme örnek oldu. Mudurnu'da bu işin yapılabileceğini gösterdim, çevremin beni desteklemesini istiyorum” dedi.

SÜS BİTKİSİ YETİŞTİRİCİLİĞİ GEÇİM KAYNAĞI OLDU
SÜS BİTKİSİ YETİŞTİRİCİLİĞİ GEÇİM KAYNAĞI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 11:33:04
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 11:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?