3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Taşlıyayla Göleti'nin ismi değişti

BOLU İGM TAŞLIYAYLA GÖLETİNİN İSMİNİ SEBEN TAYLIYAYLA GÖLETİ OLARAK KARAR BAĞLADI

Bolu İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantılarının ikinci oturumunda Seben'de bulunan ve tartışmalara neden olan Taşlıyayla Göleti'nin adını "Seben Taşlıyayla Göleti" olarak belirlendi.

Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda ilk olarak Gerede İlçesi Karacadağdemirciler Köyü hudutları içinde 3 pafta 91 numaralı parsel için hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planı değişikliğinin onaylanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor görüşülerek kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde yer alan Seben Taşlıyayla Göleti ile ilgili Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile Çevre Sağlık Komisyonundan gelen raporlar okundu. Okunan raporda, Seben Taşlıyayla Göleti'nin çok önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğu belirtilirken, yapılması gerekenler maddeler halinde belirtildi.

Raporda öne çıkan başlıklar ise "Seben Taşlıyayla Göleti bölge için önemli bir turizm potansiyeli içermektedir. Bölgenin turizm alanı olabilmesi için derhal çalışmaların başlatılması gerekmektedir. Seben Taşlıyayla Göleti, Bolu turizmi için turizm potansiyelini arttıracaktır" şeklinde oldu. "Kısa vadede, yayla köy muhtarlarının kurdukları kooperatifin bir an önce çalışmalarına başlaması. Göl civarında uygun yerlere tuvalet yapılması. Çöp ve atıkları için belirli yerlere çöp konteynırı konulması. Uygun yerlere yağmur barınaklarının yapılması. Gölette yasak balık ve yaban kuşlarının avlanmasına engel olunması için çalışmaların başlatılması. Seben Taşlıyayla Göleti'nin turizm merkezi olarak ilan edilmesi. Su altında kalan binaların yakın yerlerinde bulunan tellerin toplanması. Orta vadede, Özel idare binasının bitirilmesi, çevre düzenlemelerinin plan içersinde hayata geçirilmesi. Gölet çevre yollarının yapılması. Sportif olta balıkçılığının yapılması. Uzun vadede ise Yayla turizmi ve pansiyonculuğu. Kürek, kano, dağ bisikleti gibi sportif etkinliklerin yapılması. Yayla şenlikleri ve festivaller. Kamp alanları. İzcilik faaliyetlerine yönelik alt yapı çalışmaları. Göl ile Seben bağlantısında yamaç paraşütü. Treeking alan ve parkurları" gibi konularda yapılması gereken çalışmalar olarak aktarıldı.

Raporun görüşüldüğü esnada söz alan CHP'li İl Genel Meclis üyesi Hakkı Fidan, göletin Seben Belediye Başkanı tarafından 'Seben Göleti' olarak anıldığını, başka çevreler tarafından ise 'Taşlıyayla Göleti' olarak anıldığını ve bir isim karmaşası olduğunu ifade ederek buna nokta konulması gerektiğini söyledi. Fidan'ın ardından söz alan İl Genel Meclisi üyesi Hasan Uzunoğlu, Fidan'a hak verdiğini söyleyerek, "Seben Taşlıyayla Göleti, İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi'nin eseridir. Adı da Seben Taşlıyayla Göleti olmalıdır. Orada bir tabela yaptırarak, emeği geçenlerin adını ve göletin adını yazdırmalıyız. Eğer yapılan işi bir yemeğe benzetirsek, şimdiye kadar yemeği yaptık, şu an yeme zamanı. Anlatılan projeler çok güzel, özellikle HES projesi, Özel İdaremize büyük getiri sağlayacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu, isim konusunda son noktayı koyarak, bundan sonra göletin adının "Seben Taşlıyayla Göleti" olarak anılacağını söyledi. Kutlu, konuyu komisyon raporuna ekleyerek meclis üyelerinin oylarına sundu ve rapor oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, Vali Halil İbrahim Akpınar tarafından verilen önerge görüşüldü. Önergede Abant Tabiat Parkı'nın çevre düzenlemesi için gerekli olan 600 Bin TL ödeneğin, ek bütçedeki yol yapım giderleri bölümüne, oradan da Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne aktarılması talep edildi. Önerge oy çokluğu ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 18:07:01
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 21:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?