6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Tehlikeli binalar yıkılıyor

Bolu'da eski binalardan dolayı yaşanan sıkıntılara son vermek amacıyla girişimlerde bulunan Bolu Belediyesi, ilk olarak Karamanlı Mahallesi Ferit Talay Caddesi'nde bulunan sahipsiz binaları yıkmaya başladı. 

İçlerinde mal sahipleri yaşamaması nedeniyle kimliği belirsiz kişilerce mesken edinilen bu yerlerin üzerine kararlılıkla gideceklerini belirten Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, birçoğu tarihi değeri bulunan bu tür eski yapıların yıkılarak, aslına uygun olarak yeniden yapılması için belediye olarak girişimde bulunduklarını söyledi. Başkan Yılmaz, başta Akpınar, Semerkant, Karamanlı ve Tabaklar mahalleleri olmak üzere eski yerleşim bölgelerinde bu şekilde bulunan çok sayıda yapı bulunduğunu belirtti. Başkan Yılmaz, birçoğu tescilli ve Ankara Kültür ve Tabiat Varlıkları'nın denetimi altında olan binaların kurul onayı olmadan dokunulamaması sebebiyle günden güne bakımsızlıktan yıkılma noktasına geldiğini ifade etti. Yılmaz ayrıca, bu binaları tespit ettiklerini, yıkım ve restorasyonları için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, ilk olarak izin alınan binaları yıktıklarını belirtti. 

Bolu Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri ilk olarak, Karamanlı Mahallesi Ferit Talay Caddesi üzerinde bulunan evi, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan rapor alınmasının ardından yıktı. 

Başkan Yılmaz, sahipsiz ve kullanılmayan bu tür yapıların kimliği belirsiz kişilerce kullanıldığını kaydederek, "Başta yangınlar olmak üzere birçok olumsuz durumla karşılaşıyoruz. Birçok mahallemizde şu anda en büyük sorun bu eski yapılar. Bolu'da bu tür yapıların tamamını tespit ederek, yıkım ve restorasyonları için gerekli girişimler halen sürüyor. Bu yıkılan bina da aslına uygun olarak biraz içeri çekilmiş şekilde yeniden yapılacak" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2006 Pazartesi 16:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?