3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

TEKMER törenle hizmete girdi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezi törenle hizmete girdi.


Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından geliştirilen 'Teknokent Projesi'nin ilk ayağı olan Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezi çalışmalarına başladı. Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nün yapacağı araştırmalar ve geliştireceği ürünler için her türlü imkanı içinde bulunduran TEKMER, aynı zamanda bölgede bulunan gıda sanayisine de katkı sağlayacak. Atıl durumda bulunan eski Zirai Donatım Kurumu ambarlarından birinin onarılarak gıda sektöründe araştırma ve üretim yapabilecek bir üs haline getirilen Teknoloi Araştırma ve Geliştirme Merkezi, aynı zamanda gıda endüstrisinin gelişmiş olduğu Bolu için de yeni atılımların öncüsü olacak.

Açılış töreninde bir konuşma yapan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, bu merkezin oluşmasında AİBÜ'ye destek olan tüm kuruluşlara ve şahıslara teşekkür ederek, "Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezi bizim için çok önemli bir proje idi. Atıl halde bulunan bu depoların, teknoloji merkezleri haline gelmesi gerçekten çok sevindirici bir durum. Bu merkez ileride kurmayı düşündüğümüz 'Tekno Kent'in ilk halkasını oluşturan bir yapı özelliği de taşıyor. TEKMER'in üniversitemize, Bolumuz'a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. TEKMER'in faaliyete geçmesinde büyük katkıları olan Prof. Dr. İlbilge Saldamlı da yaptığı konuşmasında, Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezi'nde çölyak hastaları için glutensiz erişte üretiminin başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Kurdele kesiminin ardından, gıda bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri, glutensiz erişte üretimi gerçekleştirerek, üretim safhaları hakkında gelen misafirlere bilgi verdi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 16:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?