30
Nisan
2024
Salı
BOLU

Teknoloji çalıştayı başladı

MATEMATİK EĞİTİMİNDE TEKNOLOJİ ÇALIŞTAYI BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin (AİBÜ) işbirliği ile gerçekleştirilen Matematik Eğitiminde Teknoloji Çalıştayı, İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salon'da başladı.

Türkiye'nin farklı şehirlerinde görev yapan 300 matematik öğretmeni, Matematik Eğitiminde Teknoloji Çalıştayı'na katılmak üzere Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne geldi. Mavi Salon'da düzenlenen törene Bolu Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Emin Gürkan, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Turan Alkan, AİBÜ'lü

öğretim üyeleri ve yurdun farklı illerinden matematik öğretmenleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, Kemal Birsel Sarısözen yönetiminde Prof. Dr. Fahri Yılmaz'ın seslendirdiği 'Bir Demet Memleket Türküleri' adlı mini konserle devam etti.

Açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, Matematik Eğitiminde Teknoloji Çalıştayı'nı Bolu'da düzenlemekten büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek "Öncelikle Çalıştay'da emeği olan herkese ama daha öncesinde de büyük hayırsever İzzet Baysal'a teşekkürlerimi sunuyorum. Memleketine böyle büyük hizmetler yapmış bir insan ilelebet gönüllerde yaşacaktır. Ülkemizin farklı illerinden gelen öğretmenlerimizde bu vesile ile bu büyük insanı daha

yakından tanıma fırsatı bulacaklardır. Çalıştay'ın Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde yapılmasında büyük emeği olan Yrd.Doç. Dr. Erol Karakırık'a da ayrıca teşekkür ediyorum."

Konuşmasında eğitimin önemine de değinen Balıbey, dünya tarihine damga vurmuş Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet gibi Türk büyüklerinin eğitime büyük önem verdiklerini ve bu sebeple büyük işler başardıklarını söyledi.

Törende söz alan AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Çalıştay'ın ülkeye ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne hayırlı olmasını dileyerek, Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak böyle bir Çalıştay'a ev sahipliği yaptıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti.

Son olarak kürsüye gelen Bolu Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu, teknolojinin artık eğitimin bir parçası olduğunu belirterek, teknolojinin getirdiği imkanlardan yararlanarak matematik öğretiminin daha etkili bir biçimde gerçekleştirilebileceğini sözlerine ekledi.

MATEMATİK EĞİTİMİNDE TEKNOLOJİ ÇALIŞTAYI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 18:12:01
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 18:26:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?