3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

TEM savaş alanı gibi!

BOLU'da, TEM'de 4 otomobil ve 1 karavanın birbirine girdiği zincirleme trafik kazasında 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Kaza nedeniyle Ankara ve İstanbul istikameti ulaşıma kapanınca uzun araç kuyrukları oluştu. Araçlar, TEM'den D-100 Karayolu’na yönlendirildi.

Kaza saat 19.15 sıralarında, TEM'in Büyüksu Mevkii’nde meydana geldi. İstanbul’dan Ankara istikametine giden sürücülerinin kimlikleri belirlenemeyen Almanya plakalı otomobil yağmur nedeniyle yol kenarındaki su birikintisine girince kontrolden çıkan araç yolda dönmeye başlayarak, önündeki İngiltere plakalı karavana çarptıktan sonra yol yapım çalışmaları nedeniyle bölünmüş yolda karşı istikametten gelen otomobile çarptı.

Almanya plakalı otomobil süratle karavanın içerisine girip parçaladıktan sonra bariyerlere girdi. Plakası alınamayan bir otomobil ise kaza yapan araçlara çarptı.

Kaza nedeniyle Ankara ve İstanbul istikameti ulaşıma kapandı. Yolda uzun araç konvoyları oluşurken, sürücüler 112 Acil ve polise ihbarda bulundu.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri araçlarda sıkışan sürücüleri kurtarmak için çalışma yaptı. Karavanda bulunan yabancı uyruklu bir kadın, feci şekilde yaşamını kaybederken, ilk belirlemelere göre yaralanan 10 kişi Bolu’da bulunan hastanelere kaldırıldı.

Olay yerinde bulunan bazı vatandaşların karavanda parçalanarak ölen kadının cesedinin fotoğrafını çekmesi dikkat çekti.

Trafik ekipleri İstanbul istikametine giden araçları Çaydurt gişelerinden, Ankara istikametine giden araçları ise Paşaköy gişelerinden D-100 Karayolu’na yönlendirdi.

Kazaya karışan aracın sürücüsü, “Önümde giden otomobil süratle karavana çarptı. Bende karavana arkadan çarptım. Yol savaş alanına döndü” dedi. Yolun ulaşıma açılması için trafik ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 10:04:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?