3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Terminal ihalesi 20 Temmuz'da

BOLU'DA TERMİNAL İHALESİ 20 TEMMUZ'DA YAPILACAK

Bolu Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali 20 Temmuz'da ihale edilecek.

Kapalı teklif usulü yapılacak ihalede muhammen bedel kira tutarı ile birlikte 7 milyon 200 bin TL olarak belirlendi. Terminalin 15 yıllığına kiralanacağı ifade edilirken, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yamantürk ve Belediye Destek Hizmetleri Müdür Vekili Serkan Atalay terminal binası ihalesi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında ilk olarak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yamantürk 20 Temmuz Salı günü saat 14.00'da yapılacak olan ihale ile ilgili bilgiler verdi. Yamantürk konuşmasına terminalde yaşanan gecikmeden dolayı özür dileyerek başladı. Yamantürk, "Yıllardan beridir beklediğimiz hatta seçimlerde konu olan terminal binamızın şu ana kadar inşaat işleri bitti. Allah nasip ederse, 20 Temmuz Salı günü saat 14.00'de ihalesini yapacağız. Bu projenin gecikmesinden dolayı özür dileriz. Çünkü beklenmedik bizden kaynaklanmayan ama neticede bizim uhdemizde olan terminal nihayet bitti. Artık ihale aşamasına geldik. İhalesini yapıp peyzaj düzenlemelerini de Bolu Belediyesi olarak bizler yapacağız. İnşaat bitmiş durumda. İnşallah önümüzdeki ay içersinde de hizmete girecek. Dolayısıyla ihalemizin ve terminal binamızın Bolu'ya hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Belediye Destek Hizmetleri Müdür Vekili Serkan Atalay ise, terminalin aylık kirasını 15 bin TL olarak belirlediklerini ifade etti. Atalay, "Belediyemizce yapılmış olan araştırmada terminalimizin ihalesi ile ilgili olarak 4 milyon 500 bin liralık bir ihale bedeli tespit edildi. Bu bedelin 2 milyon lirası peşin olarak sözleşme imzalanmasına müteakip 5 gün içersinde belediyemize yatırılacaktır. Geriye kalan 2.5 milyon lirası ise 10 taksitte ödenecektir. Ayrıca, belediyemizce aylık kira tutarı 15 bin lira olarak tespit edildi ve ihale aylık kira artırımı şeklinde yapılacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 18:52:04
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 18:55:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?