3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Teşvik Gerede ve Seben'e yaradı

Son açıklanan teşvik paketinin ardından sektörel teşvik paketine Bolu'da en çok sevinen yerler Seben ve Gerede İlçeleri oldu.


Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ sektörel teşvikten en memnun olan yerlerden birinin Seben olduğunu belirterek, "Bolu'nun jeotermal ve seracılık konusunda teşvik almasından dolayı en çok sevinen Seben halkı olmuştur. Milletvekillerimize bu konuda teşekkür ederim. Biz Seben'de 2 yıldır jeotermal ile seracılık konusunda bir çalışmamız var. MTA ile yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar sonucunda olumlu bir gelişme olursa sadece yaz aylarında değil kış aylarında da Bolu'da domates, salatalık ve çilek gibi ürünler yetiştirmekten zevk alacağız" dedi.


Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın ise, sektörel teşvikin ardından dericilik ile ilgili çalışmalara hız verdiklerini ifade ederek, Deri Organize Sanayi Bölgesini tamamladıktan sonra Kemerciler Sitesi yapacaklarını dile getirdi. Baygın "Hükümetimizin çıkardığı son teşvik uygulamasında Bolu ili olarak gelişmiş iller kategorisindeyiz. Teşvikten yararlanıyoruz. Tabi ki bölgesel ve sektörel teşvik olduğu için bazı sektörler teşvikten yararlanıyor, bazıları da başka illerde yararlanıyor. Bu teşvik kapsamında Gerede açısından önemli olan deri ve deri ürünlerinin de teşvik kapsamına alınmasıdır. Birinci bölgede olmamıza rağmen deri ve deri ürünleri teşvik kapsamına alınmıştır. Bu Gerede'nin geleceği açısından önemli bir gelişmedir. Tabi Türkiye'de ki büyük baş hayvan dericiliğinin yaklaşık yüzde kırkı Gerede'de üretiliyor. Buna bağlı olarak da kemercilik sektörü de Gerede'de yaygındır. Deri ve deri ürünlerinin teşvik kapsamına alınması bu iki sektöründe Gerede'de daha da canlanacağını gösteriyor" dedi.


Teşvikten sonra daha da hızlandırdıkları çalışmalar olduğunu belirten Baygın şöyle konuştu; "Öncelik olarak şu anda Gerede deri fabrikaları yaklaşık 130 tane. Bu fabrikalar şehir merkezinde kalmış durumda. Şehrin 6 kilometre güneyinde bir alanı Deri Organize Sanayi Bölgesi olarak birkaç yıl önce belirlemiştik. Kamusallaştırmaların büyük çoğunluğu tamamlandı. Bu Organize Sanayi Bölgesinde arıtma tesisini yaptık ve şu anda çalışıyor. Bundan sonraki en önemli hedefimiz şehir merkezinde kalan dericileri belli bir program dahilinde Organize Sanayi Bölgesine taşınması gerçekleştirilecek. Kemerci esnafı ile ilgili olarak da esnafımızla sürekli olarak temas içerisindeyiz. Onlar şu anda biraz sıkıntılı durumdalar. Her ne kadar Türkiye'de kemercilik denince akla gelen yer Gerede olsa da esnafın pek çoğu küçük esnaf şeklinde. Onları da bir araya getirip örgütleyerek bir kooperatif kurdurmak yolunda çalışmamız olacak. Kooperatif oluştuktan sonrada Kemerciler Sitesi olarak bir bölgede toplayıp hem üretimlerini arttırıp, hem de istihdam sağlamalarına yardımcı olmuş olacağız."

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 18:48:23
Güncelleme :4 Temmuz 2009 Cumartesi 02:32:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?