3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

TOKİ inşaatında ücret kavgası

Bolu’da, TOKİ’nin yaptırdığı konutların müteahitinin yanında taşeron olarak çalışan firmanın sahibi Hakan Bulak ile ücretlerini isteyen işçiler arasında kavga çıktı. 

İşçilerin üzerine yürümesi üzerine havaya ateş açarak kendini korumak isteyen Hakan Bulak, kafasına aldığı çekiç darbesi ile yaralandı. Şantiye binasının önünde toplanan yaklaşık 100 işçiyi jandarma sakinleştirdi.

TOKİ’nin, Bolu’nun merkeze bağlı Karaköy’de yaptırdığı 500 konutun müteahitinin yanında taşeron olarak çalışan firmanın sahibi Hakan Bulak ile ücretlerini isteyen işçiler arasında tartışma çıktı. Van, Elazığ ve Hakkari’den çalışmak için gelen işçiler, Hakan Bulak’ın üzerine yürüdü. Kendini korumak isteyen Hakan Bulak tabancası ile havaya 3 el ateş açtı. Kızgınlıkları daha da artan işçiler, Hakan Bulak’ın üzerine saldırdı. Hakan Bulak kafasına aldığı çekiç darbesi ile yaralandı. Hakan Bulak şantiye binasına saklanarak kendini korurken, inşaatlarda çalışan yaklaşık 100 işçi şantiye binasının önünde toplandı. Olay yerine gelen jandarma, işçileri sakinleştirdi. Jandarma işçi liderleri ile görüşerek konuyu çözmeye çalıştı. Hakan Bulak ise şirkete ait otomobile binerek tedavi olmak için hastaneye gitti.

Van’dan gelen boyacı ustası 29 yaşındaki Mehmet Şakir Karagöz, “3 aydır ücretlerimizi alamıyoruz. Sabah ücretlerimizi istemek için gittik. Firma yetkilisi paramızı veremeyeceğini söyledi. Bir süre tartıştık. Daha sonra havaya ateş açtı. Diğer işçilerde şantiye binasının önüne gelince ortalık karıştı” dedi.
Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 16:55:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
haydar azman IP: 88.243.9.xxx Tarih : 4.05.2008 20:29:16

iyiki işverene başka bişey yapmamışlar dua etsin