3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Toplum Destekli Büro Amirliği açıldı

Bolu'da Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Toplum Destekli Polis Büro Amirliği açıldı.


Şuana kadar 51 ilde faaliyet gösteren Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin 30 ilde daha kurulmasına karar verilmesinden sonra Bolu Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.

Komiser Umut Uçmaz tarafından yürütülen yeni projeyle suç oranlarının azaltılması ve suça meyilli kişilerin tespit edilerek topluma kazandırılması hedefleniyor. Kendilerine özgü kıyafetleri ile suç ve mücadelenin sadece polis hizmetleri eksenli değil, çok yönlü ve bütüncül bir şekilde yürütülmesi anlayışıyla çalışan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin bulunduğu illerde malzeme talebine İl Özel İdaresi destek veriyor.

Bu doğrultuda gerçekleşen İl Daimi Encümen toplantısında, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personelinin ihtiyacı olan kıyafet, arma, bilgisayar, araç-gereç ve büro malzemelerinin satın alınması talebi görüşüldü. Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Komiser Umut Uçmaz, encümen üyelerine birimin çalışma sistemi ile ilgili bilgiler verdi. Daha önce 51 ilde bu birimin bulunduğunu ve şimdi diğer illerde de kurulma aşamasında olduğunu belirten Uçmaz, "Bu yeni bir anlayış.

Toplumun sosyal sorunlarını değerlendirip suça meyilleşmesini engellemek için oluşan bir birim. Sınırlarımıza ait yerlerdeki mahallelerde suçları analiz ederek çözmek ve yok etmek için o mahallede çalışma yapıyoruz. Mesela aydınlatma eksikliğinden dolayı suç işlenmişse biz bu eksikliği SEDAŞ ya da belediye ile görüşerek giderilmesini sağlıyoruz. İşsiz yada suça meyilli kişileri topluma yeniden kazandırmak için birim tarafından faaliyetler yürütülüyor.

Bu bir çalışma değil felsefe. Sadece polisliğe hizmet için değil toplum için çalışan bir birim" diye konuştu. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personelinin farklı kıyafetler ile çalıştığını ifade eden Uçmaz, İl Özel İdaresi'nden taleplerini belirterek 15 bin TL keşif bedeli hazırlandığını ifade etti. İl Daimi Encümen üyeleri de konuyu tekrar görüşmek üzere bir sonraki haftaya erteledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 12:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?