3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

TR 42 Kalkınma Ajansı toplantısı

BOLU'DA KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Bolu'da TR-42 Marmara Kalkınma Ajansı Bilgilendirme ve Tanıtım Toplantısı yapıldı. Toplantıda kalkınma ajansı ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Bolu Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Bolu Kalkınma Ajansı Kurulu Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, sivil toplum kuruluşu ve özel sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda, protokol konuşmalarından sonra katılımcılar TR-42 Marmara Kalkınma Ajansı hakkında bilgilendirildi.

Toplantıda ilk sözü Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Emin Semercioğlu aldı. Semercioğlu, "5449 sayılı kanunda kalkınma ajanslarının kuruluş amaçları tanımlanırken, 3 önemli nokta dikkat çekiyor. Bunlardan ilki, kamu sektörü, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmektir. Diğeri, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak, üçüncüsü ise bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklılıklarını azaltmaktır.

Bakıldığında, bu ifadeler kesinlikle rasgele seçilmiş ifadeler değildir. Tüm bunlar, son derece önemli bir vizyonun öğeleridir. Kalkınma ajansları, özellikle Avrupa Birliği'ne ekonomik entegrasyon açısından yapılan önemli ve stratejik bir hamledir" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, "Bölgesel kalkınma ajansları uygulamaları ile bölge planlarımızın etkinliğinin ve başarısının yükseltilmesi hedeflenmektedir. Böylece oluşturulan bölgelerin ülkemizin genel büyümesine gelişmesine refahına ve istikrarına katkısının arttırılması sağlanacaktır. Bölgesel kalkınma ajansları ile sosyal uyum ve adaletin güçlendirilmesi ve değişen küresel rekabet şartlarına adaptasyonun hızlandırılması gerçekleşecektir. Böylece yeni oluşan dünya düzeninde hak ettiğimiz lider yeri almamız kolaylaşacaktır. Kalkınma ajansları kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini ve eşgüdümü geliştirecektir. Kalkınma ajansları ülkemizin kalkınmasında önemli bir etken olacaktır. Kalkınmak, ülkemizin 150 yıllık bir rüyasıdır. Kocaeli, Yalova, Sakarya, Düzce ve Bolu'dan oluşan bölge kalkınma ajansımız ile bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Toplantıda son sözü alan Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar da, kalkınma ajansının önemine değindi. Konuşmasının devamında kalkınma ajansının işleyişine de yer veren Vali Akpınar, "TR-42 Marmara Kalkınma Ajansı'nın bölgemizde kurulmasından kıvanç duyuyorum. Kalkınma ajansı, hem ilimizin kalkınması için hem de ülkemizin kalkınması için itici bir güç olacak ve büyük katkıda bulunacaktır" dedi.

Toplantının devamında, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayhan tarafından bilgilendirme ve tanıtım sunumu yapıldı. Toplantı, soru ve cevaplarla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 18:31:05
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 23:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?