27
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Tünel, esnafın işini bıçak gibi kesti

Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul-Ankara kesiminin açılmasıyla Bolu Dağı esnafının işleri durdu. 

Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul ile Ankara arasında ulaşımı sağlayacak kesiminin açılmasıyla D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinin Ankara istikameti boşaldı. Sadece tankerlerin kullandığı D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinde esnaf kara kara düşünmeye başladı. Yol üzerindeki et mangal yapan tesislerin işletmecileri, tünelin açılmasıyla birlikte yolu kimsenin kullanmadığını söyledi. Bahar aylarında tünelin İstanbul istikametinin de açılmasıyla işlerinin tamamen düşeceği endişesini yaşayan tesis sahipleri, iş yerlerini kapatacaklarını belirtti. 

Tünelin açılmasıyla birlikte işlerinin bir anda kesildiğini söyleyen tesis sahibi Cemalettin Çolak, "Tünelin açılmasıyla birlikte Ankara istikameti boşaldı. Daha ilk günden arabalar Bolu Dağı'nı kullanmaz oldu. Şu an 80 personel çalıştırıyoruz. Böyle devam ederse çok üzülerek personel sayısını azaltmak zorunda kalacağım. Bu kadar kısa sürede işlerin böylesine düşeceğini hiç tahmin etmemiştik" dedi.
Tesislerde garson olarak çalışan bir çocuk babası Mesut Aldemir de, müşteri olmaması nedeniyle işlerin azaldığını söyleyerek, "Böyle giderse işimizi de kaybedeceğiz. Şimdiden ne yapacağımızı kara kara düşünmeye başladık" diye konuştu. 

Yol kenarında ahşap süs eşyaları satarak geçimini sağlayan Meryem Korkmaz ise, bugün hiç satış yapamadığını belirterek, "Her ay 500 YTL Bağ-Kur primi ödüyorum. Tünel açıldı işlerimiz durdu. Ay sonu geliyor, ödemelerimiz var. İş yerini kapatıp ekmek parası için başka bir ile taşınmayı düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak da, Bolu Dağı esnafı için gerekli düzenlemelerin yapılacağını ve kimsenin mağdur edilmeyeceği sözünü verdi. Karayolları ile çalışmalara başladıklarını belirten Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak, "Bu, hemen yapılabilecek bir olay değil. Bolu ve Düzce'de bulunan yetkililer, sivil toplum örgütleri bir araya gelerek bu konu üzerinde çalışmalıyız. Kısa zamanda buradaki esnaf için bir çözüm yolu bulacağız. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 18:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?