6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Türkiye'nin örnek hastanesi

Bolulu hayırsever işadamı İzzet Baysal tarafından yaptırılan İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Türkiye'nin örnek hastaneleri arasına girdi. 

İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Danışman, Avrupa Birliği standartlarını taşıyan nadir hastanelerden biri olan hastanede 125 yatak kapasitesi, 6 pratisyen hekim, 9 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 6 çocuk hastalıkları uzmanı, 2 çocuk cerrahisi uzmanı, anestezi, biyokimya, mikrobiyoloji ve radyoloji dallarında olmak üzere toplam 29 hekim kadrosuyla hizmet verdiklerini söyledi. Bu yıl ISO Yönetim Sistemi kalite belgesini alarak bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Danışman, hastaların sırada beklememesi için geliştirilen ve Avrupa Birliği ülkelerindeki hastanelerde kullanılan kartlı sistemini uygulamaya geçirerek sırada bekleme devrini sona erdirdiklerini, Hasta Hakları Birimini kurarak ilklerin arasına girdiklerini söyledi. 

Başhekim Abdullah Danışman, hasta memnuniyetine önem verdiklerini dile getirerek, "Ulaşılabilir, zamanında, kesintisiz, uygun maliyetli, hizmet alanlar ve sunanların memnuniyetine dayalı, toplumsal değerlere ve tıbbi etiğe bağlı, Kalite Yönetim Sistemi şartlarına uyarak sürekli iyileşen katılımcı ve yetişmiş personelle çağdaş ve güvenilir sağlık hizmeti sunmayı kendimize ilke edindik. İzzet Baysal tarafından Bolu'ya armağan edilmiş bu mirası en iyi yerlere taşımak bizim görevimiz. Şu ana kadar hastanemizde ilkleri gerçekleştirdik. ISO 9001 - 2000 belgesini alarak kalitemizi ortaya koyduk. Hastalarla yaptığımız anketlerde yüzde 99 oranında bir memnuniyetle karşılaşıyoruz. Bu da çalışmalarımızda bize güç veriyor" açıklamasında bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 11:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal BAhşi IP: 85.103.19.xxx Tarih : 18.12.2006 20:35:54
Çocuğum bir hafta hastanede yatarak sağlıklı birşekilde taburcu oldu..Dr Ahmet Kaya ve tüm personele teşekkürlerimi iletiyorum.