3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Üniversite öğrencilerine hayat dersi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Öğrenci Konseyi "Hayata Dair" isimli konferans düzenlendi.

AİBÜ Mavi salonda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak, Bolu Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gazanfer Doğu ve İsmail Berkyürek katıldı. Üniversite öğrencilerinin günlük yaşadıkları sorunlardan, sosyal imkanlara kadar bir çok konunun konuşulduğu konferansta Bolu Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, üniversite eğitiminin sadece okuldan ibaret olmadığını, okulda görülen derslerin sadece bunun bir parçası olduğunu söyledi. Yıldızer, "Üniversite eğitimini sadece derse ve okula indirmek yanlış olur. Bu öğrencinin olduğu her yerde devam eden bir eğitimdir.

Kütüphaneden kafeteryaya, yemekhaneden tiyatroya, aklınıza gelebilecek her yerde bu eğitim devam eder. Bizim üniversiteli arkadaşlarımızdan beklentimiz tam anlamıyla kendilerini yetiştirmeleri. Üniversite eğitimi sadece mesleki bir eğitim değildir. Yani insanlar burada sadece meslek edinmek için okumazlar, okumamalıdırlar da zaten. Mesleki eğitimin bütünün sadece bir parçasıdır. Üniversite eğitimini alan gençlerimizden bizim beklentimiz, Türk vatandaşı olmakla gurur duyan, donanımlı, bilgili, kültürlü bireyler olarak okullarından mezun olmalarıdır" dedi.


Prof. Dr. Gazanfer Doğu ise, AİBÜ'nün ilk kuruluş yıllarından örnekler vererek, zaman içersinde öğrencilerin bir çok imkana kavuştuğunu belirtti. Doğu, çoğu öğrencinin varolan haklarından haberdar bile olmadığını belirterek, öğrencilerin sosyalleşmesini sağlayacak bir çok faaliyetin Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde var olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Gazanfer Doğu'nun konuşması sırasında verdiği bazı örnekler ve yaşanmış durumlar salonda bulunan öğrencileri güldürdü. Konuşmaların ardından öğrenciler, yaşadıkları sorunlar ve merak ettikleri konular hakkında katılımcılara sorular sordular.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 17:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?