30
Nisan
2024
Salı
BOLU

Üniversite yolu hizmete açıldı

ÜNİVERSİTE YOLU HİZMETE AÇILDI

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) tarafından yaptırılan İzzet Baysal Kampüsü-Karaköy bölünmüş yolu törenle hizmete açıldı.

Törene Bolu Vali Vekili Remzi Oğuz Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır, Kredi ve Yurtlar Bölge Müdürü Şerafettin Çilkara, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Kurulu Üyesi Şerafettin Erbayram ve Mustafa Yaman, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Koçoğlu, AİBÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Resul Eryiğit, Prof. Dr. Akçahan Gepdiremen ve Prof. Dr. Mehmet Bahar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, AİBÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, üniversite çalışanları ve davetliler katıldı.

Törende konuşan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, göreve geldiklerinde en önemli sorunlardan biri olarak kampus yolunu gördüklerini belirterek, "Daha önce Karaköy istikametinden bu kısma kadar olan tek yol üç şerit halindeydi. Bu sebeple bu yolda birçok trafik kazası yaşandı. Hatta bu kazalarda yaşamını yitiren vatandaşlarımız da oldu. Dolayısıyla bu sorun bizim için öncelikli çözülmesi gereken bir konuydu. 2010 yılında ihalesi yaptığımız ve ihale bedeli 2.837.000 TL olan yol yapım çalışmamız yaklaşık 5 ay sürdü. Yapılan çift şeritli yol kapsamında Karaköy köprüsü önünde döner kontrollü kavşak yapılmış ve böylece D-100 ve Mudurnu yolu bağlantıları bu kavşakla birbirine bağlanmıştır. Bu proje kapsamında yol güzergahında ihtiyaç duyulan alanlarda taş duvar imalatları yapılmıştır. Bu vesile ile yol yapımında yoğun emeği geçen üniversitemiz personelini kutluyorum" dedi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun da başta üniversite rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun olmak üzere 23. Dönem milletvekillerine ve yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Ercoşkun, "İzzet Baysal'ın emaneti olan üniversitemiz, 18 Bin öğrencisiyle ekonomik ve sosyal anlamda Bolu'nun en güçlü potansiyelidir. Bu bakımdan üniversitemizin gelişmesi için her türlü desteği vermek öncelikli görevimizdir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılanlar tarafından yolun açılışı gerçekleştirildi. Kurdele kesimiyle bölünmüş yol faaliyete geçti.

ÜNİVERSİTE YOLU HİZMETE AÇILDI
ÜNİVERSİTE YOLU HİZMETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2011 Pazartesi 17:33:02
Güncelleme :18 Temmuz 2011 Pazartesi 17:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?