3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Üniversitede eyleme tepki

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) kampüsünde eylem yapan bir grup öğrenciye Rektör Prof.Dr. Atilla Kılıç'tan sert tepki geldi.


AİBÜ Rektörü Prof.Dr. Atilla Kılıç, yapılan eyleme izin vermelerinin mümkün olmadığını ifade ederek, "Bu tür eylemler bölücü örgüt propagandasını yapmaktan ileri gitmiyor. Yüreğimizin yandığı ve şehitlerimizin olduğu bu günlerde yapılan bu eylemlere izin vermem. Biz eylemle ilgili kolluk kuvvetlerimize gereken bilgiyi verdik. Kendileri yasal işlem gerekiyorsa gereğini yapacaklardır" dedi.


Üniversite olarak bu tür eylemlere hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Kılıç, şöyle konuştu: "Bu tür olayları tasvip etmemiz mümkün değil. Eylem haberi bize geldiğinde izin vermeyeceğimi ifade ettim. Üniversitemizde sadece Türkçe eğitim söz konusudur. Bazı bölümlerde de İngilizce eğitim veriliyor. Ana dilimiz olan Türkçe'den başka bir dilin benim olduğum yerde olması mümkün değil."


Toplumun hassasiyetle üzerinde durduğu bazı konular olduğunu anlatan Prof.Dr. Atilla Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı: "Her zaman şunu söylemekten çekinmiyorum. Şehitlerimizin acısı içimizde dururken, bu yapılan eylemlerin art niyetli olduğunu düşünüyorum. Üniversitemizde huzur ortamının bozulmaması için elimizden geleni yapacağız."

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 16:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?