5
Mayıs
2024
Pazar
BOLU

Uykuda zehir soludular

Bolu'da, dört kişilik bir aile sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Olay, Aşağısoku Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi'nde bir apartman dairesinde meydana geldi. Osman Dumlupınar, eşi Şerife Dumlupınar ve iki çocuğu sobadan sızan gazdan etkilendi.

Osman Dumlupınar'ın beyaz et üreticisi bir firmada, eşi Şerife Dumlupınar'ın da bir kurabiye fabrikasında çalıştığı belirtildi. Karı koca dün gece mesaiye kaldı. Sabah evlerine geldiklerinde yorgunluktan uykuya daldılar. Kızları Yelda ve Seher'le birlikte uyuyan ailede baba Osman Dumlupınar bir ara uykudan uyandı.

Odanın dumanla kaplı olduğunu gören baba, cep telefonuyla bir arkadaşını aradı. Ancak, konuşacak dermanı kalmayan baba, "Kurtarın bizi" diyerek arkadaşından yardım isteyip telefonu kapattı. Hemen eve gelen arkadaşı ailenin dumandan zehirlendiğini fark edince ambulansı arayarak yardım istedi. Olay yerine üç ambulans ve polis ekipleri yönlendirildi.

Eve giren 112 Acil Servis ve polis ekipleri ailenin karbonmonoksit gazından zehirlendiğini gördü. Hemen aileye müdahale yapıldı. Acil servis ekipleri Osman Dumlupınar ve eşi Şerife Dumlupınar'ı sedyeye alarak oksijen verdi.

Bu sırada ailenin küçük kızları Yelda ve Seher de komşularının kucağında ambulansa götürüldü. Ambulanslarla İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'ne kaldırılan aile fertleri tedavi altına alındı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2012 Çarşamba 09:27:31
Güncelleme :15 Mart 2012 Perşembe 11:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?