3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Vali Akpınar yine bombaladı

BOLU VALİSİ AKPINAR YİNE BOMBALADI

Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ne (BGC) veda ziyareti gerçekleştiren Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, "Dar kafalılar yüzünden birçok çalışmamızı yapamadık ya da tamamlayamadık" dedi.

İki yıllık görev süresinin ardından Valiler Kararnamesi'yle Bilecik Valiliği'ne atanan Halil İbrahim Akpınar, Bolu Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek gazetecilerle vedalaştı. Bolu'da görev yaptığı sürece kimseyle kavga ortamına girmediğini söyleyen Akpınar, şöyle konuştu: "Bolu'da tam iki yıl iki hafta görev yaptım. Nasip olursa önümüzdeki hafta Bilecik ilimize hareket edeceğiz. Bu iki yıllık süre içerisinde basınla çok yakından yoğun çalışma imkanımız oldu. Çalışmaların bir kısmı da tartışmalı olunca

haliyle basınla çok içli dışlı olduk. Basını biraz yorduğum kanaatindeyim, belki bundan sonra basının daha rahat edeceği bir dönem gelir. Bu süre içerisinde basında lehimde, aleyhimde çok sayıda yazı yazıldı. Genellikle yapılan eleştirileri olgunlukla karşıladığımı düşünüyorum. Zaten demokrasinin gereği eleştirme hakkı ve özgürlüğünün olmasıdır. Ben de tamamen yalan yanlış bilgiye dayanmadığı sürece hiçbir arkadaşın eleştirisine dönüp bir şey de demedim. Veya eleştiri yapan arkadaşları en ufak bir şekilde

rahatsız edecek bir davranış içerisine girmedim, bundan sonraki çalıştığım yerde de öyle bir davranışım olmayacak. Basın mensupları da kendi gördükleri kadarıyla yapılan işleri veya yapılmayanları değerlendirip eleştirme haklarına sahiptir onları ben de saygıyla karşılıyorum. Sizlere basın hayatınızda ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum."

İki yıllık süre zarfında en kalıcı eserlerinden bir tanesinin Yeniçağa-Mengen ilçeleri arasındaki yol çalışması olduğunu söyleyen Vali Akpınar, sözlerine şöyle devam etti: "İki yıl Bolu'ya hizmet vermeye çalıştık. Bu süre içerisinde Bolu'nun artık kendi kalıcı eseri olan ve hiç unutulmayacak olan hizmetleri yaptığıma inanıyorum. Yeniçağa-Mengen arasındaki yol çalışması önemli bir çalışmaydı. Şu ana kadar yaklaşık 30 milyonluk bir harcama yapıldı. BSK asfalt yapılması halinde 30 milyon lira daha

harcanacak. Bolu gibi küçük bir ilde 60 milyonluk bir yatırım benim gayretlerimle oldu. İnşallah yakın zamanda da yol tamamıyla bitmiş olacak."

Bolu'ya 500 metre uzunluğunda bir cadde bile yapamamanın başarısızlık olduğunu ifade eden Vali Akpınar, şöyle konuştu: "Daha başka projelerimiz vardı ama yapamadık. Merkezde özel idare alanının konut alanına çevrilmesi, oradan özel idarenin ciddi bir gelir elde etmesi ve yine özel idare arsasında meydandaki alışveriş merkezi yapılması konusundaki projemiz belediye engeli ile karşılaştı ve yapılamadı. Eğer bu iki yatırımı yapmış olsaydık, özel idare bu iki yatırımdan 100 milyon TL gelir elde edecekti.

Özel İdarenin bütçesinin 12 - 13 milyon TL olduğunu hesaba katarsak Bolu için çok ciddi bir gelir kaynağı olacaktı ama maalesef Bolu mahkum kaldı. Böyle basiretsiz ve kısa düşüncenin sonucunda veya dar kafalılığın sonucunda burada özel idareye yardımcı olmak yerine, özel idareye engel olundu. Keşke onlar da yapılsaydı, elde edilebilecek para ile Bolu'da eğitimde, sağlık veya köy alt yapısında çok daha iyi çalışmalara imza atabilirdik."

Bolu'yu sadece İzzet Baysal Caddesi'ne hapsetmenin yanlış olduğunu anlatan Akpınar, şunları söyledi: "Doğru düzgün bir şehir yapamamak, kargacık burgacık köstebek yuvası gibi yollara bir şehri mahkum etmek. 500 metre uzunluğunda şehirde bir cadde yapamamak bir başarısızlığın örneğidir."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2010 Cumartesi 16:16:03
Güncelleme :29 Mayıs 2010 Cumartesi 16:29:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?