3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Validen 'Zübük' şoku!

Bilecik Valiliği görevine atanan Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar kentten ayrılırken Bolu Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz ile anlaşamadığının sorulması üzerine, “Sadece bir tek zübük diye adlandırdığım şahıs hariç hakkım varsa herkese helal olsun. Kendilerinden helallik diliyorum. Ama o zübük konusunda aynı düşünceye sahip değilim. Allah onu ıslah etsin” dedi.

Bolu’da 2 yıldır görev yapan Vali Halil İbrahim Akpınar, atandığı Bilecik Valiliği görevine başlamak üzere bugün kentten ayrıldı. Bahçelievler Mahallesi’ndeki Vali Konağı’ndaki Akpınar ailesine ait çiçek, çanta ve torbalardaki eşyar Vali Akpınar’a ait otomobilin bagajına konuldu. Akpınar konağın önünde toplanan vali yardımcıları, daire müdürleri, sivil koplum örgütlerinin temsilcileriyle vedalaştı.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Akpınar, “Bolu’dan ayrılma nedeninizi Abant’ta yapılan çalışmalara gösterilen tepkiye bağlayabilir miyiz?” sorusunu, “Hayır. Bakanlar Kurulu kararına bağlı. Hiç zannetmiyorum. Sadece bir kısım tepki gösteriyor. Gidip gelen bir çok kişi de beğeniyor. Hatta neden bu kadar tepki gösterildiğini anlamadıklarını söyleyenler de var. Bizzat gidip incelemede bulunmayanlar, ‘taş döküp asfalt yapıyorlar’ diyor ama asfalt söküp taş yapıyoruz” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz'la anlaşamadıkları ve aalarının açık olduğu bilinen Vali Akpınar, bir gazetecinin “Bolu’da iki idareci var. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’la anlaşamadınız” demesi üzerine şuyanıtı verdi:

“Bolu’da iki tane idareci var derken, bir tane vali var. Öbürleri başka şeyler. Benim tüm Bolulularla herhangi bir problemim yok. Kendilerine sağlık ve huzur diliyorum. Sadece bir tek zübük diye adlandırdığım şahıs hariç hakkım varsa herkese helal olsun. Kendilerinden helallik diliyorum. Ama o zübük konusunda aynı düşünceye sahip değilim. Allah onu ıslah etsin. Başka da bir şey demiyorum.”

NEDEN KÜSTÜLER?

Bolu İl Özel İdaresi, mülkiyeti kendisine ait Kızılay Meydanı’na iş merkezi yaptırmak istedi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise buna tepki gösterdi. Belediyeden imar izni verilmeyince Vali Akpınar ile Belediye Başkanı Yılmaz'ın arası açıldı.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 16:30:49
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 16:34:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?