3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Vasıfsız eleman kalmayacak

VASIFSIZ ELEMAN KALMAYACAK

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), İşkur, Kültür Müdürlüğü ve Belediye İşbirliği ile düzenlenen yer ve duvar seramiği kaplamacılığı kursu sertifikaları, düzenlenen programla verildi.

İl Kültür Turizm Müdürlüğü Sanat Galerisi Salonu'nda düzenlenen programa Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Çoşkun, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ve davetliler katıldı. Tören bir kursiyerin konuşması ile başladı. Kendisinin Türkçe öğretmeni olduğunu ifade eden kursiyer, "Kursa arkadaşımın tavsiyesi ile katıldım. İki ay boyunca sadece sanatsal becerilerimizi değil sosyal çevremizi de geliştirdik. Ben ve arkadaşlarım atanamamaktan dolayı kendimizi değersiz hissederken kurs bizi bu anlamda motive etti. Bu tür etkinliklerin devamını ve sürekliğini istiyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından seramik kursunda geçen 2 aylık süreçte atölye çalışmaları sinevizyon gösterisi ile sunuldu. İl Kültür Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Neriman Güler emeği geçen herkese teşekkür ederek bu tür etkinliklerin devamını diledi. İş Kur İl Müdürü Muzaffer Yerlikaya'da yaptığı konuşmasında, İş Kur'un 2010 yılı içinde yaklaşık 30 iş gücü kursu düzenlediğini ve bu kurslardan 600 kişinin mezun edilerek istihdamın kolaylaştırıldığını ifade etti. Rektör Hayri Coşkun da, "Bu kurslar güzel bir örnek teşkil etmiş oldu. Üniversite kurumlar arası ve üniversite vatandaş işbirliği olmuştur. Umarım ileri ki günlerde benzeri projelerde daha büyük etkinlikler gerçekleştirebiliriz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 15:05:01
Güncelleme :14 Aralık 2010 Salı 17:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?