3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Yaban hayat safariyle tanıtılacak

BOLU'DA YABAN HAYATI FOTO SAFARİLERLE TANITILACAK

Bolu Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce hazırlanan proje kapsamında, Yedigöller'deki yaban hayatı foto safarilerle tanıtılacak.

Bolu Çevre ve Orman Müdürlüğü, Bolu'ya gelen turistlerin kentte daha fazla kalması ve yaban hayatını yakından tanıması için çalışma başlattı. Çevre ve Orman Müdürü Sezgin Akay'ın hazırladığı projeyle, Bolu'ya gelen tatilciler, özel yetiştirilecek rehberler eşliğinde Yedigöller Yaban Hayatı Koruma Sahası'ndaki geyik, ayı, karaca, kurt gibi hayvanları görme, gözetleme ve tanıma imkanı bulacak. Bolu'ya gelen turistlerin birkaç gün kaldıktan sonra yapacak fazla etkinlik olmaması sebebiyle kentten

ayrıldığını, bu yüzden turistlerin Bolu'da daha fazla konaklayarak yaban hayatını da yakından tanıyabilmesi için proje hazırlandığını bildiren Akay, "Proje kapsamında Yedigöller Yaban Hayatı Koruma Sahası çevresindeki köylerden bölgeyi bilen 15 kişiyi seçerek, rehber olarak yetiştireceğiz. Daha sonra bu rehberlerle hayvanların yaşam alanlarını inceleyeceğiz. Hayvanların rahatsız edilmeden nerelerden görülebileceği ve onlara nasıl yaklaşılabileceği konularını görüşeceğiz" dedi.

50 bin hektarlık Yaban Hayatı Koruma Sahası'nda gözlem yerleri yapılacağını belirten Akay, "Tatilciler, özel eğitilmiş rehberler eşliğinde yaban hayatını yakından görme, tanıma fırsatı bulacaklar. Yedigöller'deki yaban hayatını foto safarilerle tanıtacağız" şeklinde konuştu.

Akay, altyapı çalışmaları devam eden projenin önümüzdeki günlerde hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 12:11:00
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 12:22:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?