3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Yamaç paraşütü nefes kesti

Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği'nin düzenlediği Abant Havacılık Festivali, renkli görüntülere sahne oluyor. Festivalde yamaç paraşütleri nefesleri kesti.

Atatürk'ün Bolu'ya gelişinin 74. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bolu'nun Örencik Yaylası'nda düzenlenen festivale yaklaşık 250 kişi katılıyor. 17 Temmuz'da başlayan ve yarın sona erecek olan festival için yaylaya onlarca çadır kuruldu. Festivalde özellikle yamaç paraşütleri büyük ilgi görüyor.Yamaç paraşütü severler, 160 metre yükseklikten Örencik Yaylası'na uçuyor.

Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Fatih Yamaner, festivalin bu sene üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi.


Yamaner, Atatürk'ün Bolu'ya gelişinin 74. yıl dönümü nedeniyle düzenledikleri festivale Türkiye'nin dört bir yanından 250 katılımcıya ulaştıklarını kaydetti. Katılımcıların festivale renk kattığını belirten Yamaner, şöyle devam etti: "Festivale Hedef Milli Takımı'da katılıyor. Yarışmalar yapılıyor. 160 metrelik tepeden uçuşlar gerçekleştiriliyor."

Türk Hava Kurumu Yamaç Paraşütü Kısım Şefi Hakan Cici de, Bolu'nun coğrafi yapısı itibariyle yamaç paraşütlerine çok müsait olduğunu aktardı. Cici, bölgede havacılık sporuna ilgi duyan kişilere destek vermek amacıyla festivale katıldıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Bolu başlangıç kursları ve hedef yarışmaları açısından müsait bir bölge. Bu yarışmalar ilerleyen yıllarda uluslar arası boyutlarda olabilir. Amacımız insanlara hava sporlarını sevdirmek. Bu amaçla buradayız"

Cici, ayrıca, 3-10 Ağustos tarihlerinde Sırbistan'da düzenlenecek olan Avrupa Yamaç Paraşütü Şampiyonası'na katılacaklarını bildirdi. Cici, geçen yıl yapılan Türkiye şampiyonasında dereceye giren 5 kişilik ekibin şampiyonaya katılarak Türkiye'yi temsil edeceğini aktardı.

Zaman
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 17:29:08
Güncelleme :19 Temmuz 2008 Cumartesi 17:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?