6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Yangınzedenin yarası sarılıyor

Bolu'nun Göynük ilçesinde bağlı Aşağıkınık köyünde çıkan yangında evleri yanan ailelere 18 adet konteynır tahsis edildi.

Göynük ilçesine bağlı Aşağıkınık Köyü Çatacık Mahallesi'nde 30 Eylül tarihinde meydana gelen yangın sonucunda 13 ev, 20 ahır, çok sayıda ambar, bir adet eski köy okulu ile köy konağı yanmıştı. Yangın sonrası ilçeye giden Bolu Valisi İbrahim Özçimen, yangınzede ailelerle görüşerek inceleme yaptıktan sonra yardım sözü verdi.

Yangınzede ailelerin yaralarını sarmak için Bolu Valiliği'nin talimatı ile tüm kamu kurum ve kuruluşları, Bolu Kızılay Başkanlığı ve sivil toplum örgütleri seferber oldu. İl Özel İdaresi ile DSİ 53. Şube Müdürlüğü'nün araçları yanan evlerin enkazlarını kaldırarak yerlerini düzeltti. Daha sonra Van'dan gelen 14 adet konteynır, Aşağıkınık köyü Çatacık Mahallesine ulaştırılarak evsiz vatandaşlara teslim edildi.

4 adet konteynır da 27 Eylül tarihinde Gürpınar köyünde meydana gelen yangında zarar gören 4 aileye teslim edildi.

Yangın sonrası evleri zarar gören ailelere, 01.10.2012 tarihinde itibaren 08.10.2012 tarihine kadar her gün yemek verildi. Göynük Kaymakamlığı'nca da ilk etapta ailelere acil ihtiyaçları için nakdi yardım yapıldı. Temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere hayırsever vatandaşlardan yeteri kadar giyim eşyası ve gıda toplanarak yangınzede ailelere verildi.

Göynük ilçesindeki hayırsever esnaf ve vatandaşlar tarafından yangınzede vatandaşlara verilmek üzere 2 adet çamaşır makinesi, 2 adet soba,

yeteri kadar halı, battaniye, halıfleks, nevresim takımı, yatak, yastık, yorgan, perde, giyim eşyası, mutfak eşyası gibi eşyalar verildi.

Çevre il, ilçe dernek ve hayırsever vatandaşlar tarafından 28 tane kanepe, kişi başına giyim çantası, 40 adet tekli baza ve yatak, 28 adet elektrikli soba, 82 adet battaniye, 42 adet gıda kolisi ve 2 adet de çamaşır makinesi gönderildi. Yangınzede ailelerin beyaz eşya ihtiyaçları ise yapılan yardımlar ve toplanan para yardımlarıyla karşılanacak.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2012 Salı 18:09:50
Güncelleme :9 Ekim 2012 Salı 18:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?