3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Yargıtay'dan sevindiren karar!

YARGITAY'DAN AİBÜ'YÜ SEVİNDİREN KARAR

Bolu'da, vakıf destekli tek devlet üniversitesi ve aynı zamanda Orman Bakanlığı'nın kiracısı durumunda olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), Yargıtay'ın aldığı kararla 'kiracı' olma statüsünden kurtuldu.

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin aldığı kararla Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin Orman Bakanlığı'na kira bedeli ödemeyeceğini belirten Rektör Prof.Dr. Atilla Kılıç, kira için ödenen bedelin artık üniversitenin ihtiyaçları için kullanılabileceğini söyledi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin, Orman Bakanlığı'na bulunduğu arazinin kira bedeli olarak yıllık 40 bin TL ödediklerini ifade eden Rektör Atilla Kılıç, ''Üniversitemizin bulunduğu arazinin Orman Bakanlığı'na ait olmasından dolayı Orman Bakanlığı'na yıllık 40 bin TL ödüyorduk. Ayrıca üniversite içerisinde kiralanan kantin, kafeterya, alışveriş merkezleri gibi alanlardan alınan kira bedellerinin yarısı da Orman Bakanlığı tarafından kesiliyor. Biz kira bedelini vermek istemiyorduk. Bu yüzden kanuni

hakkımızı aramak için olayı mahkemeye taşıdık" dedi.

Rektör Prof. Dr. Atilla Kılıç, Bolu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Bolu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde alacakların tahsili konusunda dava açıldığını belirterek şöyle konuştu: "Açılan davayı Orman İşletme Müdürlüğü kazandı. Biz kararın bozulması için Yargıtay 13. Hukuk Dairesine başvurduk Burada görülen davada, alınan kararın bozulması yönünde karar çıktı. Çıkan kararın ardından üniversitemiz Orman Bakanlığı'na kira ödemeyecek."

Orman Bakanlığı'na bugüne kadar en az 300 bin TL kira bedeli ödendiğini anlatan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı: "Yargıtay kararı yerinde bir karar. Bundan sonra kira bedeli olarak ödediğimiz 40 bin TL'yi üniversitenin ihtiyaçlarında kullanacağız."

YARGITAY'DAN AİBÜ'YÜ SEVİNDİREN KARAR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 15:46:04
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 08:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?