3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Yaşlılar Köyü Projesi görüşülüyor

YAŞLILAR KÖYÜ PROJESİ İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Bolu'da çeşitli görüşmeler yapmak için kardeş kent olan Almanya'nın Neuss kentine giden heyet, yaşlılar köyü projesi için görüşmeler yaptı.

Bolu'ya Avrupa Birliği projesi kapsamında bir "Yaşlılar Köyü" yapmayı planlayan Bolu Belediyesi ve Kızılay Şubesi, bu konuda Alman Kızılhaç'ı, Alman AWO Yardımlaşma Derneği ve Neuss Belediyesi prensipte anlaşmaya vardı. Almanya ziyaretlerinin ikinci etabında Alman Kızılhaç'ı, Neuss Belediyesi ve iki farklı yardımlaşma örgütünün daha ortak olduğu ve ileri derece özürlülerin iş imkanı bulduğu bir kompleksi gezerek burada yetkililerden brifing alan Bolu heyeti, benzeri bir çalışmanın Türkiye'de de yapılması gerektiğini belirtti. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Kızılay Başkanı Yılmaz Özarslan, Kızılay Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, Kızılay Bolu Şube Sekreteri Rujhat Avşar, mevcut kompleksi gezdikten sonra Neuss sokaklarında belediyecilik çalışmalarını inceledi. Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel'i ziyaret eden heyet, Sunel ile fikir alışverişinde bulundu. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, konsoloslukların asli vazifelerinin dışında Almanya'da yaşayan Türkler ile Türkiye arasındaki köprü olduğunu ifade etti.

Sunel'e, Neuss ile Bolu Belediyesi arasındaki kardeşlik çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Yılmaz, mevcut ziyaretin sebebi olan "yaşlılar köyü" projesi hakkında da kısa bir açıklama yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2010 Perşembe 15:54:04
Güncelleme :9 Aralık 2010 Perşembe 17:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?