6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Yavru ceylana köyülüler sahip çıktı

Bolu'nun Seben İlçesi'ne bağlı Susuz Köyü'nde köylüler tarafından bulunan geyik yavrusu, Bolu Av ve Yaban Hayatını Koruma ekiplerine teslim edildi. 

Bolu'nun Seben İlçesi Susuz Köyü'nde ormanlık alanda dolaşan köylüler tarafından, yaralı bir geyik yavrusu bulundu. Köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan geyik yavrusu, köylüler tarafından Bolu Av ve Yaban Hayatı Koruma ekiplerine teslim edildi. Bolu Av ve Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürü Özkan Yavuz, köylüler tarafından ormanlık alanda bulunan geyik yavrusunun tedavisi yapıldıktan sonra tekrar ormanlık alana bırakılacağını belirterek, "Köylüler bizi arayarak ormanda geyik yavrusu bulduklarını söylediler. Biz de ekip göndererek yavruyu aldık. Geyiğin köpeklerin saldırısı sonucu yaralandığını belirledik. Gerekli tedaviyi yapıp, tekrar doğaya bırakacağız" dedi. 

Yavuz, geyik yavrusunun annesini aradığını ifade ederek, "Geyikler, kaybolan yavrularını bulmak için aynı bölgede 6 gün boyunca dolaşırlar. Yavrusundan umudunu kesen anne geyik, daha sonra bölgeden ayrılır. Anne geyiğin bölgeden ayrılmadan önce yavrunun tekrar alındığı yere bırakılması gerek. Bu nedenle yavru geyiği, bulunduğu yere bırakacağız" diye konuştu. 

Yaban hayatın korunması için köylülerin çok dikkatli olması gerektiğini belirten Yavuz, "Köyde yaşayan vatandaşlarımız, ormanda gördükleri yavru hayvanları acıyarak evlerine getiriyorlar. Bunu yapmamaları gerek. Ormanda yaşayan her yavrunun bir ailesi var. Yaban hayatın dengesi bu şekilde devam etmekte. Ayrıca yaban hayvanlarını evlerine götürenlere de ağır cezalar var" dedi.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 18:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?